«Κιβωτός του Κόσμου»: Έρευνα για απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος – Παρέμβαση Βουρλιώτη

Στο… στόχαστρο και της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες τίθενται πλέον οι δραστηριότητες της «Κιβωτού του Κόσμου» προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν μέσω αυτών έχουν τελεστεί αξιόποινα αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως απάτη και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Πέραν δηλαδή της εισαγγελικής έρευνας που ήδη διενεργείται για τις σοκαριστικές καταγγελίες που αφορούν σε κακοποιητικές συμπεριφορές φιλοξενούμενων παιδιών σε διάφορες δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» ο πρόεδρος της Αρχής, ε.τ. αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, ζήτησε από τους ερευνητές της Αρχής, να συγκεντρώσουν όλα τα σχετικά δημοσιεύματα με τις καταγγελίες περί αδιαφάνειας ως προς τη διαχείριση εκατομμυρίων ευρώ από δωρεές και χορηγίες ακόμη και ακινήτων μεγάλης αξίας.

Στόχος της Αρχής είναι να οργανωθούν άμεσα όλες οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν ως προς τον πλήρη οικονομικό έλεγχο της συγκεκριμένης ΜΚΟ ώστε να διακριβωθεί εάν τυχόν έχουν τελεστεί τα κακουργήματα της απάτης και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μέσω των δραστηριοτήτων της «Κιβωτού του Κόσμου».


cnn.gr