Η μία την άλλη διαδέχονται οι αποκαλύψεις για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου, η οποία έχει μπει στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών.

Μια ομάδα οκτώ εξειδικευμένων αστυνομικών και δημόσιων ελεγκτών έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» όλα τα στοιχεία, έχοντας συγκεντρώσει χιλιάδες σελίδες από τα λογιστήρια της Κιβωτού του Κόσμου. Επιπλέον, η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεχίζει να «σκανάρει» όλες τις δομές και να αναζητά τα απαραίτητα στοιχεία που θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Η εβδομάδα που ξεκίνησε αναμένεται να δώσει περισσότερα στην έρευνα, καθώς αναμένονται απαντήσεις από την ΑΑΔΕ και από τις τράπεζες, για τις οικονομικές συναλλαγές της Κιβωτού του Κόσμου αλλά και των στελεχών της στο επίμαχο διάστημα των καταγγελιών. Το θετικό της υπόθεσης είναι πως, όπως μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, το λογιστήριο της ΜΚΟ παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στις Αρχές. Πιθανότατα σε αυτό να έχει συντελέσει και το γεγονός ότι εδώ και μερικά 24ωρα έχει οριστεί νέα διοίκηση, η οποία προφανώς και θέλει να «καθαρίσει» όσο το δυνατό πιο σύντομα ο οργανισμός και να επικεντρωθεί στην προστασία των παιδιών.


cnn.gr