Κρήτη: Η πανώλη επηρέασε τη συνταγή του παραδοσιακού γαμοπίλαφου
«Πρέπει να βρούμε λύση ώστε να γίνουν οι εκδηλώσεις που πρέπει να γίνουν και έχουν πιεστεί εδώ και πάρα πολύ καιρό γιατί δε γίνεται διαφορετικά μετά την απαγόρευση που έγινε λόγω της πανώλης», λέει ο πρόεδρος του σωματείου μαγείρων και ζαχαροπλαστών, Νεκτάριος Μωυσάκης.
«Τουλάχιστον μέχρι τέλος του Αυγούστου θα ισχύσει ο περιορισμός αυτός. Αφού έτυχε αυτή η κατάσταση θα τη διαχειριστούμε».
Αν και τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξουν τα σφαγεία σε Χανιά, Ρέθυμνο και Λασίθι, τα κέντρα προσαρμόζουν τα μενού τους αντικαθιστώντας το αρνί και το κατσίκι με άλλα κρέατα.
«Αυτά τα παραδοσιακά εδέσματα που δίνουμε εδώ στις εκδηλώσεις έχουν ένα πρόσημο παραδοσιακό και το περιμένουν όλοι. Θα διαχειριστούμε αυτήν την κατάσταση που υπάρχει και πιστεύω να λήξει σύντομα ο περιορισμός αυτός ώστε να γευτούμε ξανά τα παραδοσιακά εδέσματα», καταλήγει ο κ. Μωυσάκης.