Κυριακίδου: Η ΕΕ μπορεί να ανταποκριθεί στην έκκληση της Ουκρανίας για ασθενοφόρα

Το υγειονομικό σύστημα της Ουκρανίας, γιατροί, νοσηλευτές, πολίτες και ασθενείς, έχουν υποστεί αφάνταστη πίεση από τη βάρβαρη και παράνομη επίθεση της Ρωσίας, τόνισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, μιλώντας στη Σύνοδο Πρώτων Κυριών και Πρώτων Κυρίων με θέμα την Ουκρανία, η οποία οργανώνεται από την πρώτη Κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα. Σημείωσε ότι η ΕΕ θα συνεχίσει να υποστηρίζει την Ουκρανία με κάθε δυνατό τρόπο και για όσο διάστημα χρειαστεί.

Επίσης, ανέφερε ότι η κ. Ζελένσκα ζητεί επείγουσα δωρεά ασθενοφόρων. «Τα ασθενοφόρα είναι η διαφορά μεταξύ ζωής και θανάτου για τους πολίτες κάθε μέρα. Θα ήθελα να καλέσω κυβερνήσεις, εταιρείες, κοινωνία των πολιτών και πολίτες έτσι ώστε να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκκληση και να βοηθήσουμε να σωθούν ζωές στην Ουκρανία. Από την πλευρά μας, μπορούμε να συντονίσουμε τις δωρεές μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ» επισήμανε η Ευρωπαία επίτροπος.

Η κ. Κυριακίδου ανέφερε ότι σχεδόν 900 Ουκρανοί ασθενείς, συμπεριλαμβανομένων παιδιών, έχουν μεταφερθεί από την Ουκρανία, τη Μολδαβία και τα γειτονικά με την ΕΕ κράτη-μέλη σε ευρωπαϊκά νοσοκομεία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό το ταξίδι είναι δυνατό και από


Πηγή