Λαδένια Κιμώλου: Η πίτσα στα καλύτερά της!
Η λαδένια κιμώλου, κρύβει μέσα της όλη την απλότητα και τη νοστιμιά του μικρού κυκλαδίτικου νησιού. Είναι εξαιρετικά απλή, ωστόσο η γεύση της θα κατακτήσει μικρούς και μεγάλους.
Η λαδένια της Κιμώλου ή αλλιώς γνωστή και ως λαδόπιτα, είναι ουσιαστικά μια σαρακοστιανή πίτσα χωρίς τα κασέρια και τα σαλάμια, που τρώγεται ευχάριστα όλο το χρόνο. Επίσης το ζυμάρι είναι πάρα πολύ εύκολο και νόστιμο.
Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη νηστίσιμη πίτσα είναι:
για τη ζύμη:
- 750γρ. αλεύρι γ.ο.χ
- 4 κ.σ ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μαγιά στιγμής
- 2 πρέζες ζάχαρη
- 1 κ.γλ αλάτι
- περίπου 2 κούπες χλιαρό νερό
για τη γέμιση:
- 3 μέτριες ντομάτες
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
- χρωματιστές πιπεριές
- λίγες ελιές ψιλοκομμένες