Λιμενικό Σώμα: Βίντεο από την παρενόχληση σκάφους από περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής

Βίντεο από την παρενόχληση που δέχτηκε τη Δευτέρα (25/07) ναυαγοσωστικό σκάφος από περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Φαρμακονησίου έδωσε στη δημοσιότητα το Λιμενικό Σώμα.

Στα πλάνα διακρίνεται το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να έχει εισέλθει μέσα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να πραγματοποιεί εξαιρετικά επικίνδυνους ελιγμούς, μια «ανάσα» από το ναυαγοσωστικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Μάλιστα, ο κυβερνήτης του τουρκικού σκάφους δεν ανταποκρίθηκε σε καμία από τις αλλεπάλληλες κλήσεις που δέχτηκε μέσω ασυρμάτου από το ελληνικό ναυαγοσωστικό, ότι βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα και να σταματήσει τους ελιγμούς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος

«Πρωινές ώρες την 25-07-2022, σε διενεργηθείσα περιπολία ναυαγοσωστικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Φαρμακονησίου εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, περιπολικό σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής παρενόχλησε με τη διενέργεια επικίνδυνων ελιγμών ανωτέρω σκάφος της Λιμενικής Αρχής Λέρου.

Σημειώνεται ότι, το ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση στόχου στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή, καθώς σκάφος της Τουρκικής Ακτοφυλακής είχε εισέλθει εντός ελληνικών χωρικών υδάτων και δεν ανταποκρινόταν στις κλήσεις μέσω VHF.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός μέλους πληρώματος ούτε υλικές ζημιές».


Πηγή