«Μαίνεται» η αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου – Το επίκεντρο σημαντικά κοινωνικά προβλήματα


Ο κ. Βενιέρης μίλησε για τις εκλογές και την υποψηφιότητά του, αλλά και για την σχέση του με τον Κυριάκο Βελόπουλο.

«Μετά από αυτό που έγινε με τον κ. Μυλωνάκη και τον κ. Βελόπουλο σημειώθηκε μία πτώση στην Ελληνική Λύση. Αν συνεχιστεί αυτή η ιστορία, ενδεχομένως να πάει ακόμα πιο κάτω. Έχω την πεποίθηση ότι οι χώροι του ΕΑΝ και της Ελληνικής Λύσης έχουν κοινά στοιχεία, και αυτοί οι δυο, στην εκλογική αναμέτρηση που θα απαιτηθεί πιθανότατα στις 2 Ιουλίου, εκεί μπορεί να αλλάξει ο συσχετισμός δυνάμεων, και δεν νομίζω ότι  θα χωράνε και τα δύο στη Βουλή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στην επόμενη φάση, δεν ξέρω πώς θα κατέβουν στις 2ες κάλπες, είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Μία βδομάδα μιλάμε γι΄αυτούς. Δεν έχουμε κάνει έναν καθοριστικό διαχωρισμό. Άλλο κομμάτι είναι τα εγκληματικά ή άλλα στοιχεία που συμμετέχουν σερ όλο αυτό, και άλλο το κομμάτι της κοινωνίας που για διαφορετικούς λόγους πείθεται και τους ακολουθεί στις δημοσκοπήσεις αλλά και στις κάλπες αργότερα. Το ζήτημα είναι να το διαχωρίσουμε», ανέφερε αρχικά ο κ. Βενιέρης.

«Υπήρξαν άνθρωποι που ψήφισαν τον Κασιδιάρη αλλά δεν είναι δολοφόνοι. Είδαν την δράση του την πραγματική και αποφάσισαν να επιστέψουν στην συστημικά κόμματα. Έτσι πρέπει να λειτουργήσουν για να απεμπλακεί η κοινωνία μας από τα επικίνδυνα κόμματα», συμπλήρωσε ο κ. Βενιέρης.

Ο κ. Βανδώρος αναφέρθηκε στα προγράμματα των κομμάτων ενόψει των εκλογών.

«Η αλήθεια είναι ότι έχουμε ακούσει πολλά από τον κ. Μητσοτάκη, δεν τα έχουμε δει όμως τα 4 χρόνια που κυβερνάει. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ λέμε 880 ευρώ ως κατώτατο μισθό, λέμε για επανίδρυση, το σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, γενική γραμματεία με 1.000 μόνιμες προσλήψεις, γιατί το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι μόνο ο μισθός είναι και πόσες ώρες κάθονται οι νέοι εργαζόμενοι και δουλεύουν σε εταιρείες. Σαν αυτές που πήγε ο Άδωνις Γεωργιάδης τις προάλλες, το είδαμε όλοι αυτό το βίντεο. Το άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίσουμε η νέα γενιά είναι η στέγαση, τα ενοίκια έχουν ξεφύγει και ειδικότερα όσοι μένουμε στην Αθήνα, που σε γειτονιές για παράδειγμα στην Καλλιθέα θες 500 ευρώ για μία γκαρσονιέρα με αποτέλεσμα κάποιος που παίρνει 800 ευρώ να μην μπορεί να μείνει μόνος του. Με τη ΔΕΗ, το νερό και το ίντερνετ του να το πληρώσει. Αυτό δυστυχώς οδηγεί τους νέους να μην μπορούν να κάνουν οικογένεια», τόνισε από την πλευρά του.

Αναφορικά με το πρόγραμμα στέγασης στους νέους με χαμηλότοκα δάνεια, ο κ. Βανδώρος επεσήμανε πως, «διαφωνούμε με το πρόγραμμα «Σπίτι μου». Το βασικό πρόβλημα που ξεκίνησε το 2009 με τα μνημόνια είναι ότι ξεκίναγες 16 χρόνων να διαβάζεις για τις πανελλαδικές και έφτανες 27 χρόνων για να βρεις μία δουλειά με 700 ευρώ ενώ έχεις κάνει 13 χροιά είτε ανεργία είτε σπουδές. Αυτό δημιουργεί ένα πρόβλημα ανασφάλειας το οποίος συνεχίζεται και αναρωτιέσαι εάν θα μπορέσεις να κάνεις οικογένεια».

Ο κ. Μαμάκος τοποθετήθηκε για τα προβλήματα της Περιφέρειας ενόψει των εκλογών.

«Ο δικός μας νομός, ειδικά το δικό μας νησί, η Λέσβος έχει τεράστια προβλήματα που είναι αποτέλεσμα του μεταναστευτικού – προσφυγικού. Γνωρίζετε πολύ καλά ότι εκτός από την οικονομική κρίση είχαμε και τη λαίλαπα του μεταναστευτικού – προσφυγικού που από το 2015 έως το 2019 μας δυσφήμισε σε όλον τον κόσμο με αποτέλεσμα να υπάρχει μία ολική καταστροφή του τουριστικού προϊόντος μας. Ξεκινήσαμε πέρσι, δυστυχώς περιμέναμε από τη πολιτεία μία στήριξη του τουρισμού, χιλιάδες εργαζόμενοι έχασαν τις δουλειές τους λόγω ακυρώσεων από πρακτορεία. Δώσαμε τη βαρύτητα στο να γίνει ένα μικρό κλειστό κιτ ταυτοποίησης και καταγραφής και από εκεί και μετά να γίνεται η καταγραφή και έπειτα η αποχώρηση των προσφύγων για την χώρα που θέλουν να πάνε. Αυτό ως πρωτοβουλία ίσως ενόχλησε κάποιους. Χαίρομαι που πάμε προς την κανονικότητα. Ο πρόεδρός μας, κ. Ανδρουλάκης, επεσήμανε πως πρέπει να γίνουν δύο πράγματα, η φύλαξη των θαλάσσιων και χερσαίων συνόρων μας και βέβαια την αναθεώρηση της συνθήκης του Δουβλίνου», υπογράμμισε.

Και πρόσθεσε σχετικά με τα προβλήματα του τόπου: «όλα τα κέντρα Υγείας του νομού μας είναι σε κακή κατάσταση, υπάρχουν ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Τα νησιά μας είναι υπό κατάρρευση. Πρέπει ένα μεγάλο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης για να στηρίξει αυτόν τον τομέα. Θα πρέπει να μας γίνει μάθημα η υγειονομική κρίση. Προτεραιότητα της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει[ει να είναι, ένα μεγάλο ποσό να πάει στην υγεία και στην παιδεία μας».

Ο κ. Βενιέρης σχολίασε πως, «Είναι διατυπωμένο στο πρόγραμμα της ΝΔ, η μέριμνα για την  υγεία και τις προσλήψεις στην Υγεία. Το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ποιοτικό και όχι ποσοτικό. Εάν πάρουμε τους δείκτες σε παιδεία, υγεία, αστυνομία και δούμε την αναλογία λειτουργών στους χώρους αυτούς ανά κατοίκους είμαστε σε περίοπτη θέση. Θα πρέπει να γίνει μία εθνική συμφωνία για την περιφέρεια».



Πηγή