Μαργαρίτης Σχοινάς: «Καμία έκπτωση στα κριτήρια ή στην αξιακή μας προίκα»

«Η εποχή της γεωπολιτικής αφέλειας για την Ευρώπη τελείωσε οριστικά. Η Ευρώπη θα φτιάξει σταθερότητα και θα εξάγει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Δημοκρατικού Συναγερμού που πραγματοποιείται στη Λευκωσία, ο κ. Σχοινάς αναφέρθηκε στις ενέργειες των ευρωπαϊκών θεσμών, που όπως είπε, θα δημιουργήσουν γύρω από την Ευρώπη έναν δακτύλιο ασφαλείας και ειρήνης.

«Οι γείτονες έχουν στα χέρια τους μια ιστορική απόφαση να γίνουν κι αυτοί μέρος της ασφάλειας, του εκσυγχρονισμού και της ανάπτυξης της περιοχής. Η ΝΑ Μεσόγειος χωράει καθένα που θέλει να μπει μέσα σε αυτή την ομπρέλα προστασίας. Αλλά σας διαβεβαιώνω ότι εμείς δεν θα κάνουμε καμία έκπτωση στα κριτήρια ή στην αξιακή μας προίκα. Οι «Η εποχή της γεωπολιτικής αφέλειας για την Ευρώπη τελείωσε οριστικά. Η Ευρώπη θα φτιάξει σταθερότητα και θα εξάγει ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή μας», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.πρέπει να γίνουν Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν θα γίνει ποτέ σαν κι αυτούς», σημείωσε.


Πηγή