Με «προβιά» ανθρωπιστή ο Ερντογάν στον ΟΗΕ – Πώς απαντά η Αθήνα στις χυδαίες καταγγελίες

Σε μια ανεπιτυχή προσπάθεια «μεταμόρφωσης» σε υψηλότατο διπλωματικό επίπεδο, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Ταγίπ Ερντογάν επιχείρησε να απεκδυθεί τον ρόλο του αμφισβητία του διεθνούς δικαίου, που καθημερινά διαδραματίζει, αμφισβητώντας την ελληνική κυριαρχία και απειλώντας με εισβολή στα νησιά του Αιγαίου, και να εμφανιστεί με ένα προσωπείο ανθρωπιστή και ειρηνοποιού. Ο Τούρκος πρόεδρος κραδαίνοντας τη φωτογραφία δύο νεκρών προσφυγόπουλων, επιχείρησε να βγει από την άκρως δυσχερή θέση στην οποία έχει περιέλθει στα μάτια των δυτικών συμμάχων, βάζοντας την Ελλάδα στη θέση του καταγγελλόμενου για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Ωστόσο, έλαβε ηχηρή απάντηση από την Αθήνα.   

Συγκεκριμένα, ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι «η Ελλάδα έχει μετατρέψει το Αιγαίο σε νεκροταφείο προσφύγων», συμπληρώνοντας ότι «δεν θέλουμε να δούμε άλλα νεκρά μωρά όπως ο Αϊλάν, στις ακτές μας».

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε μια φωτογραφία με δύο νεκρά παιδιά, υποστηρίζοντας πως έχασαν τη ζωή τους επειδή η ελληνική ακτοφυλακή βύθισε τις βάρκες τους. Όπως ισχυρίστηκε, οι εικόνες αυτές είναι το αποτέλεσμα των «βίαιων επαναπροωθήσεων» από το ελληνικό λιμενικό στο Αιγαίο.


Πηγή