Νάνσι Πελόζι: Η νοικοκυρά Πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής

Η απερχόμενη Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων εκτός από εμβληματική προσωπικότητα και φιγούρα για τους Δημοκρατικούς, έχει ένα πλούσιο παρελθόν, μία ιστορία που δεν μοιάζει ακριβώς με παραμύθι αλλά αποτελεί την ενσάρκωση του «αμερικανικού ονείρου» και της δύναμης της θέλησης. 

Η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας πως θα είναι συνεπής με την υπόσχεση – δέσμευση που είχε δώσει το 2018 και δεν θα είναι ξανά υποψήφια για την ηγετική θέση των Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων.

Το θέμα για την 82χρονη Πελόζι δεν είναι πως η πλειοψηφία χάθηκε για τους Δημοκρατικούς, καθώς έχει υπάρξει αρχηγός της μειοψηφίας και κατά το παρελθόν. Για την ίδια δεν είναι ούτε ζήτημα ηλικίας. Μέσα από την τελευταία ομιλία της ως το «μαστίγιο», του ανθρώπου δηλαδή που όπως και στην Βρετανία έχει την ευθύνη της ομαλής λειτουργίας του κόμματος και των βουλευτών του στην Βουλή, για την Πελόζι η αποχώρηση είναι ζήτημα αλλαγής. Όχι δικής της, αλλά της αλλαγής για την οποία η ίδια πάλεψε από την ημέρα που κατάλαβε πως η κλίση της στην ζωή είναι το κοινό καλό.


πηγή