Νέα έρευνα του Focus Bari αποκαλύπτει πόσοι εργαζόμενοι θα αναζητήσουν νέο εργοδότη στον επόμενο χρόνο


Το 40% των εργαζομένων ενδέχεται να αναζητήσει νέο εργοδότη στον επόμενο χρόνο ‘οπως αυτό προκύπτει από την έρευνα που  διενήργησε η  Edenred σε συνεργασία με την εταιρεία ερευνών Focus Bari και υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδος (ΣΔΑΔΕ).

« 4 στους 10 εργαζόμενους είναι πιθανό να αναζητήσουν νέο εργοδότη τους επόμενους δώδεκα μήνες» διαπιστώνει έρευνα που παρουσίασε η CEO της Edenred Greece, Μαρία Βερούχη  από το βήμα του HR Summit@ Costa Navarino που διοργανώνει η Boussias events.

Επίσης τα ίδια στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως  ένας στους τρεις εργαζόμενους δεν είναι ικανοποιημένος με την εργασία του. «Ο μέσος όρος ικανοποίησης είναι στο 7 από το ένα έως το δέκα, η τάση είναι πτωτική. Εάν συγκριθεί με νούμερα του 2021 είμαστε περίπου μισή μονάδα κάτω» εξήγησε η Μαρία Βερούχη.

Στη συνέχεια η CEO της Endered Greece αναφέρθηκε και στο άγχος που βιώνουν οι εργαζόμενοι . «Άγχος στην εργασία του βιώνουν καθημερινά ή πολύ συχνά 3 στους 4 εργαζόμενους» τόνισε η ίδια.

Η κ. Βερούχη έκανε ειδική αναφορά στην εύρεση ταλέντων. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε η Μαρία Βερούχη ο βαθμός δυσκολίας εντοπισμού και διατήρησης ταλέντων σε μία επιχείρηση έχει αυξηθεί συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. «Η διαχείριση των ταλέντων σε έναν οργανισμό γίνεται δυσκολότερη καθώς 3 στους 4 και 2 στους 3 οργανισμούς έχουν ιδιαίτερη δυσκολία στην προσέλκυση και διατήρηση αντίστοιχα. Τα ποσοστά είναι υψηλότερα από πέρυσι» εξήγησε η ίδια.

Τέλος ρίχνοντας μια ματιά στο μέλλον, η κ. Βερούχη ανέφερε πως οι επαγγελματίες του HR θεωρούν τις ψηφιακές δεξιότητες, την διαπροσωπική επικοινωνία και τη διαχείριση της αλλαγής τις πιο σημαντικές δεξιότητες για τους εργαζόμενους στο άμεσο μέλλον. Την ίδια στιγμή οι μεγαλύτερες προκλήσεις του κλάδου είναι η προσέλκυση και διατήρηση ταλέντων, οι αυξημένες προσδοκίες των εργαζόμενων και το upskill και reskill του προσωπικού.

Τι άλλο έδειξαν τα στοιχεία της έρευνας

Επίσης τα ίδια στοιχεία της έρευνας έδειξαν πως:

  • Το ασφαλιστικό πρόγραμμα υγείας, οι διατακτικές σίτισης και τα εκπαιδευτικά προγράμματα φαίνεται να είναι οι πιο διαδεδομένες παροχές σε ένα ανταγωνιστικό πακέτο παροχών.
  • Η φάση ζωής, η ηλικία και άλλες συνήθειες επηρεάζουν άμεσα τις προτιμήσεις για παροχές και την προσλαμβάνουσα αξία για τον εργαζόμενο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η παροχή για παιδικό σταθμό για τους γονείς με παιδί προσχολικής ηλικίας ή οι επιπλέον ημέρες άδειας για τους νεότερους.
  • Την ίδια στιγμή η ευελιξία αποτελεί βασικό ζητούμενο για τους εργαζόμενους και αναγνωρίζεται ως ανάγκη από τους εργοδότες. Το υβριδικό μοντέλο εργασίας και η επιλογή από ένα εύρος παροχών με προκαθορισμένη αξία, τονίζονται ως καθοριστικοί παράγοντες στην επιλογή εργοδότη.

 



enikonomia.gr