Οι καταγγελίες στο «Χαμόγελο του Παιδιού»: Πως τα κυκλώματα παρασύρουν ανήλικες και τις εκμεταλλεύονται
«Είχαμε την περίπτωση μιας έφηβης, που γνωρίστηκε με κάποιον, ο οποίος την παρέσυρε και την εξαφάνισε. Πήρε την αδελφή της τηλέφωνο και της είπε ότι την έχουν εγκλωβίσει σε ένα σπίτι και προσπαθούν να κάνουν διάφορα, απίθανα πράγματα. Ότι την εκβιάζουν πως θα κάνουν κακό σε εκείνη και τα αδέλφια της και ήθελε να τη σώσουμε. Δεν ήταν μόνο η εκμετάλλευση, ήταν και η κακοποίηση».
Ανέφερε πως σημαντικό ρόλο σε αυτές τις υποθέσεις παίζουν οι επιρροές από το διαδίκτυο.
«Λέγονται lover boys και προσκαλούν κορίτσια κυρίως δεκατριών έως δεκαεφτά χρόνων. Είχαμε κάνει μια έρευνα με τα παιδιά μας και την βοήθεια των ειδικών και μίλησαν με διάφορους τέτοιους σε πλατφόρμες. Εκεί είδαμε ότι ενήλικοι σαράντα – πενήντα χρονών, ενώ γνώριζαν ότι μιλούσαν με ανήλικα, έλεγαν πράγματα που μπορεί να σε τρελάνουν…»
Ο κ. Γιαννόπουλος περιέγραψε και άλλη μια ιστορία όπου είχαν παρασύρει μια ανήλικη μακριά από την οικογένειά της και την εκμεταλλεύονταν. Δήλωσε την απογοήτευση του για αυτό που λένε κάποιοι αστυνομικοί σε αντίστοιχες περιπτώσεις, ότι κορίτσια χάνονται με την θέλησή τους.
Μετέφερε και την εμπειρία μιας μητέρας που είχε εξαφανιστεί η κόρη της και τα όσα λέει συγκλονίζουν.
«Θα ήθελα όμως να μιλήσω και για λογαριασμό μιας μαμάς που το παιδί της είχε εξαφανιστεί. Προσπάθησε να συστηθεί μέσα από την ανάρτησή της»
«Ήθελα να απαντήσω σε όσους γράφουν αρνητικά πράγματα για την οικογένειά μου όχι για να δικαιολογηθώ αλλά για να ξέρουν κάποιοι τι θα συναντήσουν. Υπήρχαν μάρτυρες, συμμορίες νέων οι οποίοι μου έλεγαν ότι δεν είχαν δει την κόρη μου και την είχαν σπίτι τους. Δεν θα απολογηθώ για το τι έκανα για το παιδί μου αλλά αυτά τα λέω για να γνωρίζει η κοινωνία για όλο το κύκλωμα που υπάρχει πίσω από κάποιες εξαφανίσεις ανηλίκων».