ΟΗΕ: Ανεκτίμητη η συνεισφορά της Ελλάδας στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις

Τις ευχαριστίες του προς την Ελλάδα για την ισχυρή υποστήριξη της στις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις και τις υπηρεσίες και θυσίες του ένστολου προσωπικού της, εξέφρασε ο αρμόδιος βοηθός γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Ζαν-Πιέρ Λακρουά.

Από τα 193 κράτη – μέλη του ΟΗΕ, η Ελλάδα είναι σήμερα η 61η χώρα σε συνεισφορά ένστολου προσωπικού στις ειρηνευτικές επιχειρήσεις του ΟΗΕ, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΗΕ. Επίσης, σημειώνεται πως η Ελλάδα παρέχει 108 κυανόκρανους, συμπεριλαμβανομένων 20 γυναικών στην Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL). Το προσωπικό της υπηρετεί στη φρεγάτα «ΑΔΡΙΑΣ», ως μέλος της Ναυτικής Ομάδας Κρούσης (MTF) της UNIFIL.

Επιπλέον, σημειώνεται πως η Ελλάδα είναι μία από τις 15 χώρες που έχουν συνεισφέρει στη Ναυτική Ομάδας Κρούσης από την ίδρυσή της τον Οκτώβριο του 2006 κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης του Λιβάνου. Είναι η πρώτη Ναυτική Ομάδα Κρούσης που συμμετείχε σε ειρηνευτική αποστολή των Ηνωμένων Εθνών, υποστηρίζει το ναυτικό για τον έλεγχο των χωρικών υδάτων του Λιβάνου, ασφαλίζει τις ακτές και προλαμβάνει την διά θαλάσσης μη εξουσιοδοτημένης είσοδο όπλων στον Λίβανο.


πηγή