ΠΑΣΟΚ: Αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για την παραβίαση του απορρήτου επικοινωνιών

Πρωτοβουλία για να ανοίξει η συζήτηση για αλλαγές στα άρθρα του Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των επικοινωνιών αναλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ μετά την αποκάλυψη απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη.

«Μιλάμε στο όνομα της διαφάνειας και της ανάγκης το σύνολο του πολιτικού κόσμου να υπερασπιστεί τους δημοκρατικούς θεσμούς, τη συνταγματική τάξη. Τη νομιμότητα και την πολιτική ζωή του τόπου», ανέφερε από το βήμα της Βουλής ο Χάρης Καστανίδης και πρότεινε να συζητηθούν στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης θέματα πιθανές αλλαγές στις διατάξεις, στα άρθρα του Ποινικού μας Κώδικα που αφορούν στην παραβίαση του απορρήτου των Επικοινωνιών.

«Δεν επιτρέπεται να ξαναγυρίσουμε σε εποχές του παρελθόντος, τις οποίες μάλιστα βίωσε και το ΠΑΣΟΚ με εξαιρετικά οδυνηρό τρόπο. Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις και να αναληφθούν τώρα θεσμικές πρωτοβουλίες για την προστασία των δημοκρατικών θεσμών και του κύρους της πολιτικής ζωής», είπε ο κ. Καστανίδης.


Πηγή