Πέντε τρόποι με τους οποίους τα social media δεν σε αφήνουν να κάνεις σχέση
Social media: Ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας το οποίο όσο τα χρόνια περνούν γίνεται και μεγαλύτερο. Όπως είναι λοιπόν φυσικό, δε θα μπορούσαν να μην επηρεάζουν την καθημερινότητα αλλά και τη ζωή μας γενικότερα. Είχες λοιπόν σκεφτεί ποτέ, ότι ίσως να μην σε αφήνουν να κάνεις και σχέση; Για διάβασε παρακάτω…
1. Κάθε σου post φωνάζει ότι ψάχνεις άντρα για γάμο και παιδιά. Και δεν εννοούμε φυσικά, μόνο, να ανεβάσεις ένα νυφικό και να γράψεις από κάτω ότι είναι το φόρεμα των ονείρων σου, ούτε να βάλεις το ειδικό πρόγραμμα, που θα σου βγάλει πώς θα δείχνουν τα παιδιά σου, να το ποστάρεις με καρδούλες και από κάτω 5 φίλες σου να σου λένε πόσο ωραίο είναι το μωρό σου-ποιο μωρό; Δεν έχεις ούτε άντρα-! Επίσης, ταινίες τύπου Notebook, ξέρεις πιο μελό πεθαίνεις, καλό θα ήταν να μένουν ασχολίαστες-θεωρούμε περιττό το check in feeling sad watching The Notebook, έλεος-όπως επίσης και τα post με την ανθοδέσμη που μόλις έχεις πιάσει στο γάμο της ξαδέρφης σου γράφοντας από κάτω: «Και στα δικά μας οι λεύτερες»! Θεέ μου.
2. Και συνεχίζουμε με κάτι βασικό και μη εξαιρετέο. Για ποιο λόγο βρε κορίτσι μου κάθεσαι και ξετυλίγεις δημόσια το μανιφέστο σου με μοναδικό στόχο και αποδέκτη τους άντρες; Δεν είπαμε να μην υποστηρίζεις το γυναικείο φύλο, αλλά όταν σε κάθε πρόταση που θα γράψεις, κάθε φωτογραφία που θα ανεβάσεις ή κάθε σχόλιο που θα κάνεις, υπονοείς πάντα εμμέσως πλην σαφώς ότι οι άντρες είναι οι χειρότεροι, είναι γουρούνια και ότι υπάρχουν μόνο για να κάνουν κακό στον πλανήτη αυτό, τότε συγνώμη που στο λέμε, αλλά θα συνεχίσεις να είσαι μόνη σου για πολύ καιρό ακόμα. Πίστεψέ μας, το να αγαπάς τις γυναίκες και να τις στηρίζεις είναι υπέροχο, αλλά το να είσαι υστερική και να κατηγορείς χωρίς λόγο, είναι απλά τραγικό.
3. Kαι τελοσπάντων σταμάτα με τις selfies ειδικά αν είσαι πάνω από 18 ετών! Δηλαδή δεν καταλαβαίνεις ότι δεν ενδιαφέρει απολύτως κανένα το νέο σου κραγιόν το οποίο επιδεικνύεις με φόντο το… ΤΙΠΟΤΑ; Βγάλε ένα ωραίο τοπίο. Ένα σκυλάκι που έκανε κάτι! Ένα φαγητό που έφτιαξες, έστω. Το να κάτσεις να αυτοφωτογραφηθείς και μετά να ανεβάσεις τη φωτογραφία στο Facebook, σουφρώνοντας χειλάκια, είναι… πώς να στο πούμε ευγενικά: Απλά αχρείαστο. Ειδικά αν αυτό γίνεται με μεγάλη συχνότητα. Επίσης, νομίζουμε ότι δεν υπάρχει λόγος σε κάθε σου έξοδο να ενημερώνεις για το πού βρίσκεσαι, με ποιον, και φυσικά να φωτογραφίζεσαι για να δείξεις τα ωραία σου ρούχα. Δεν μας ενδιαφέρει. Δεν είσαι η Kendall Jenner και η ζωή σου δεν είναι τόσο συναρπαστική για να έχεις περισσότερη social δραστηριότητα ακόμα και από εκείνη. Όσο νωρίτερα το καταλάβεις, τόσο πιο σύντομα θα συνειδητοποιήσεις ότι είσαι υπέροχη και ενδιαφέρουσα, ακόμα και χωρίς… selfies!
4. Μετά τις selfies, όπου ποζάρεις συγκλονιστική και απαστράπτουσα πάμε στο ακριβώς αντίθετο. Αλήθεια γιατί να βάλεις ένα status στο οποίο θα εξηγείς πόσο άσχημα νιώθεις που έχεις πυρετούλι-άχου τοοοοοο- ή θα μας ενημερώνεις για το ράγισμα του αστραγάλου σου ή την κύστη κόκκυγα που έβγαλες, με την απαραίτητη φωτογραφία από το νοσοκομείο με τον ορό, για παράδειγμα. Hellooooooo… Υποτίθεται ότι πονάς και νιώθεις δυσάρεστα, γιατί θα πρέπει να το μοιραστείς και μάλιστα δημόσια; Επίσης, το να ποστάρεις τα άπλυτα ρούχα που περιμένουν να πλυθούν, τα πιάτα στο νεροχύτη, ή τις τρίχες που άφησε το σκυλί σου στον καναπέ, εχμμμ, είναι κάπως σιχαμερά δε νομίζεις; Και θέλεις εσύ να γίνεσαι σιχαμερή; Όχι δα!
5. Kαι ας κλείσουμε με το πιο βασικό από όλα: Αν είσαι τόσο έντονη στα social media, και αφήνεις τον κόσμο να σε γνωρίσει και από την καλή κι απ’ την ανάποδη, για ποιο λόγο να θέλει κάποιος να σε γνωρίσει και από κοντά; Ξέρει ήδη πού μένεις, τι δουλειά κάνεις, αν έχεις γάτα ή σκύλο, αν γυμνάζεσαι ή αν έχεις για χόμπι την κηπουρική. Επίσης ξέρεις πού βγαίνεις, τι μουσική ακούς, και με ποιους κάνεις παρέα. Οπότε πραγματικά, ακόμα κι αν αρέσεις σε κάποιον, μάλλον θα βαριέται όχι μόνο να σε γνωρίσει αλλά ακόμα και να σου μιλήσει. Ακόμα κι αν του αρέσεις εμφανισιακά.