Πέτσας: Τριάντα Δήμοι έχουν εντοπιστεί ως επικίνδυνες περιοχές για πυρκαγιές

Για τις ενέργειες για την πρόληψης των πυρκαγιών και τους επικίνδυνους Δήμους, την τουρκική προκλητικότητα και τις εκλογές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Σχετικά με τις κινήσεις για την πρόληψη πυρκαγιών και για την προστασία των δασών, ο κ. Πέτσας ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως υπάρχει ένα τρίπτυχο δράσεων, σημειώνοντας πως φέτος έχουν δοθεί περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ για προληπτικούς καθαρισμούς των δασών μας, υπάρχουν προληπτικοί καθαρισμοί οικοπέδων ακόμη και αναγκαστικά από τους Δήμους σε χώρους όπου ο ιδιοκτήτης δεν συμμορφώνεται, καθώς και η οργάνωση της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και των εθελοντών, ώστε φέτος να μπορέσει να λειτουργήσει καλύτερα ο μηχανισμός πρόληψης, αλλά και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

Μάλιστα, αποκάλυψε πως σε περισσότερους από 30 Δήμους έχουν εντοπιστεί επικίνδυνες περιοχές, με γειτνίαση δασικών περιοχών που δεν έχουν καθαριστεί με βιομηχανικές περιοχές ή οικισμούς, λέγοντας πως θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για να γίνουν άμεσα καθαρισμοί. Ενδεικτικά ανέφερε πως τέτοιες περιοχές έχουν εντοπιστεί στην Ελευσίνα, στον Διόνυσο, στο Λαύριο, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, αλλά και περιαστικά δάση στην Θεσσαλονίκη.


Πηγή