Πιερρακάκης: H Ελλάδα θα καλύψει την απόσταση από τις τηλεπικοινωνιακά προηγμένες χώρες

Μειώθηκε το κόστος, αυξήθηκε η χρήση: αυτό αποτυπώνεται στα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ αλλά και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), που αναδεικνύουν πως κατά την προηγούμενη διετία, δηλαδή 2020-2021, παρουσιάστηκε μείωση του κόστους στις υπηρεσίες δεδομένων στην κινητή τηλεφωνία αλλά και αυξημένη χρήση από πλευράς πολιτών και επιχειρήσεων.

Μάλιστα, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας για την στρατηγική, τις πρωτοβουλίες και τον σχεδιασμό του υπουργείου δηλώνει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο (ΑΠΕ – ΜΠΕ) ότι:

«Πρώτοι εμείς αναγνωρίζουμε ότι έχουμε ακόμα μεγάλα περιθώρια βελτίωσης σε αυτό τον τομέα. Και θα τα καλύψουμε άμεσα, μέσα από πρωτοβουλίες που διαρκώς αναλαμβάνουμε μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό, Θόδωρο Λιβάνιο, και μέσα από την υλοποίηση των μεγάλων έργων αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Με προσήλωση στον σχεδιασμό μας και με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσα στα επόμενα χρόνια η Ελλάδα θα έχει καλύψει την απόσταση από τις τηλεπικοινωνιακά προηγμένες χώρες».


Πηγή