Ποιες τροφές ανήκουν στο ντουλάπι με τα… φάρμακα

Μια τυπική επίσκεψη στο γιατρό μπορεί να σας αφήσει με μια συνταγή για χάπια και οδηγίες για να το πόσες φορές πρέπει να παίρνετε την ημέρα.

Αλλά τώρα τελευταία, ολοένα και περισσότεροι γιατροί αρχίζουν να “συνταγογραφούν” συγκεκριμένες τροφές όχι μόνο για τη διαχείριση του βάρους, αλλά ως… φάρμακα για την πρόληψη και τη θεραπεία χρόνιων παθήσεων.

Δείτε μερικές τροφές που θα μπορούσαν άνετα να θεωρηθούν και… φάρμακα:

Τροφές με προβιοτικά

Οι τροφές που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το γιαούρτι, το κεφίρ και τα λαχανικά που έχουν γίνει τουρσί περιέχουν ζωντανά ζωντανά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας του πεπτικού συστήματος. Αυτές οι τροφές μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την πρόληψη και τη θεραπεία της διάρροιας, του συνδρόμου ευερέθιστου εντέρου, της βρεφικής διάρροιας, του εκζέματος και των αλλεργιών.

Τζίντζερ για τους πόνους της περιόδου

Το τζίντζερ είναι ένα πικάντικο μπαχαρικό που προέρχεται από τη Νοτιοανατολική Ασία. Οι ειδικοί το συστήνουν με τη μορφή τσαγιού για τη ναυτία και την κοιλιακή δυσφορία. Επίσης θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη τροφή-αντίδοτο για τους πόνους της εμμηνόρροιας στις γυναίκες. Έρευνα έδειξε ότι 750 έως 2000 χιλιοστόγραμμα σκόνης τζίντζερ κατά τις τέσσερις πρώτες ημέρες του εμμηνορροϊκού κύκλου είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για τους πόνους της περιόδου.

Μέντα για στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Εκτός από καραμέλες και τσίχλες, η μέντα βρίσκεται επίσης σε μορφή συμπληρώματος, αιθέριου ελαίου και τσαγιού. Όταν χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς, η μέντα μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των πόνων στην κοιλιά και στο σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.

Τσάι ιβίσκου για την υπέρταση

Το τσάι ιβίσκου έχει πιο ισχυρή αντιυπερτασική δράση από τα βατόμουρα. Όταν καταναλώνονται ως τσάι από βότανα, τα άνθη του ιβίσκου περιέχουν ανθοκυανίνες, οι οποίες ρίχνουν την αρτηριακή πίεση.

Κουρκούμη για την αρθρίτιδα

Η κουρκούμη έχει μια ζεστή, πικρή γεύση. Χρησιμοποιείται ιατρικώς, για να βοηθήσει στη θεραπεία φλεγμονωδών καταστάσεων. Η κουρκούμη χρησιμοποιείται κυρίως για εγκεφαλικές παθήσεις και για να μειώσει τον κίνδυνο της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθούν για την αρθρίτιδα. Προσθέστε μαύρο πιπέρι στην κουρκούμη για να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της. Αυτό βοηθά το σώμα να απορροφήσει πιο αποτελεσματικά την κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό στην κουρκούμη που τις δίνει τις ευεργετικές της ιδιότητες για την ανθρώπινη υγεία.

Πηγή: iatropedia.gr

Πηγή