Πλεύρης στην 86η ΔΕΘ: Θλιβερή πρωτιά στην παιδική παχυσαρκία για τη χώρα μας

Στα εγκαίνια του περιπτέρου του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) στην 86η ΔΕΘ, βρέθηκε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης από όπου ανέφερε ότι η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, για τη οποία η χώρα μας κατέχθει θλιβερή πρωτιά, επιχειρείται μέσω χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο ΙΣΘ στην φετινή του συμμετοχή στη ΔΕΘ επέλεξε να αναδείξει παράλληλα με το θέμα των εμβολιασμών και τα θέματα της παιδικής παχυσαρκία και της δωρεάς ιστών και οργάνων, όχι μόνο μοιράζοντας υλικό, αλλά και μέσα από τη διοργάνωση συνεντεύξεων με ειδικούς που θα προβληθούν από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube, ανέφερε ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Νίκος Νίτσας.

Ο κ. Πλεύρης, επισήμανε, ότι πέρσι είχε επισκεφτεί το περίπτερο του ΙΣΘ στη ΔΕΘ πρώτη φορά ως υπουργός Υγείας και ότι φέτος ήρθε ξανά κάτω από καλύτερες συνθήκες . Ανέφερε, ότι είχε χτες συνάντηση με τον ΙΣΘ κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα του clawback στους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς. Παράλληλα, ευχαρίστησε τον ιατρικό κόσμο που συνέβαλε στο να εμβολιαστεί το 80% των πολιτών και να φτάσει στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.


Πηγή