Πώς να διαχειριστείτε την απιστία

Οι πρώτες αντιδράσεις του απατημένου είναι να νιώσει συναισθήματα προδοσίας, θυμού, στενοχώριας, έλλειψης εμπιστοσύνης, αβεβαιότητας, σύγχυσης, τα οποία βέβαια είναι φυσιολογικό να υπάρχουν όλα μαζί ή κάποιο από αυτά να κυριαρχεί ή να εναλλάσσονται.

Τι να κάνετε:

Μην κατηγορείς συνέχεια τον εαυτό σου

Είναι συχνό φαινόμενο να κατηγορείς τον εαυτό σου και να θεωρείς πως εσύ «έσπρωξες» τον άλλον σε μια τέτοια κίνηση. Σίγουρα είναι σημαντικό ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του αλλά αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να επωμιστείς εσύ όλο το βάρος. Ακόμα και αν η απιστία συνέβη επειδή η σχέση σου είχε φτάσει σε τέλμα, δε δικαιολογείται η προδοσία. Επομένως, μη βιαστείς να κατηγορήσεις τον εαυτό σου.

Μην αναλωθείς στις λεπτομέρειες

Η αναζήτηση της αιτίας που βρίσκεται πίσω από την απιστία, θα σε πληγώσει περισσότερο. Οι λεπτομέρειες δε θα αλλάξουν αυτό που συνέβη ούτε θα αλλάξουν το πως ένιωσες. Αν μη τι άλλο, μπορεί να σε κάνουν να αισθανθείς χειρότερα. Προσπάθησε να κρατήσεις την ενέργεια σου για τα επόμενα βήματα.

Μην το μοιραστείς με όλους

Η απιστία είναι ευαίσθητο και αρκετά προσωπικό θέμα. Στη συζήτηση πάνω μπορεί να ακουστούν διαφορετικές απόψεις που τελικά δε θα σε ωφελήσουν κάπου. Σίγουρα έχεις ανάγκη τους δικούς σου, αγαπημένους ανθρώπους για να μοιραστείς τα όσα νιώθεις. Σε πρώτη φάση, μη βιαστείς να μοιραστείς με όλους για τη κατάσταση της σχέσης σου.

Όντας σε συναισθηματικό μπέρδεμα, οι πολλές απόψεις ίσως σε κάνουν να νιώσεις χειρότερα. Αν ακόμα δεν έχεις καταλήξει στο τι θέλεις να κάνεις εσύ, δώσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να το σκεφτεί χωρίς αντιπερισπασμό. Ίσως θέλεις να μείνεις σε αυτή τη σχέση και να δώσεις μια παραπάνω ευκαιρία.

Πηγή