Πώς σαμποτάρουμε την ψυχική μας υγεία;

Το μυαλό και η διάθεσή μας είναι ορισμένες φορές αρκετά ευαίσθητα στον κόσμο γύρω μας. Ένα μικρό ατυχές συμβάν, όπως μια άσχημη μέρα στην δουλειά είναι αρκετό για να «κλέψει» την θετική μας ενέργεια και να μας κάνει να αισθανθούμε λυπημένοι. Ταυτόχρονα, η μονότονη ρουτίνα της καθημερινότητας και ο τρόπος σκέψης μας έχουν επίσης σημαντικό αντίκτυπο στην διάθεσή μας. Ορισμένες κακές συνήθειες που θα ήταν καλό να αποφύγετε, προκειμένου να μην σαμποτάρετε την ψυχική σας υγεία, είναι οι εξής:

1. Δεν γυμναζόμαστε

Δεν είναι απαραίτητο να ακολουθείτε κάποιο αυστηρό ή δύσκολο πρόγραμμα γυμναστικής, αρκεί να βρίσκετε λίγο χρόνο για να κινείτε το σώμα σας, μιας και η τακτική γυμναστική φαίνεται να έχει θετική επίδραση στις χημικές ούσιες και τις ορμόνες που σχετίζονται με την διάθεσή μας.

2. Αναβάλλετε το decluttering

Η ανεξέλεγκτη ακαταστασία ή ακόμα και η συσσώρευση αχρείαστων – πλέον – αντικειμένων μπορεί να αποτελεί μια «κρυφή» πηγή ψυχικής δυσφορίας. Η ακαταστασία μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε καταπιεσμένοι για αυτό είναι σημαντικό να οργανώνεται το χώρο σας ώστε να σας εξυπηρετεί όσο το δυνατόν καλύτερα.

3. Δεν κοιμάστε αρκετά

Είναι σημαντικό να απολαμβάνετε κάθε βράδυ ένα ποιοτικό ύπνο, αφού διαφορετικά είναι πιθανό να εμφανίσετε ευερεθιστότητα και να νιώσετε έντονη εξάντληση την επόμενη μέρα, πράγμα που θα επηρεάσει την διάθεσή σας. Για αυτό θα ήταν καλό, να δώσετε προτεραιότητα στον ύπνο και να περιορίσετε την χρήση του υπολογιστή, του κινητού ή του tablet αργά το βράδυ, αφού το μπλε φως της οθόνης καταστέλλει την μελατονίνη, γνωστή ορμόνη του ύπνου.

vita.gr

Πηγή