Πώς τα παιδιά καταλήγουν να τρώνε junk food



Όλες οι μαμάδες, όταν το μωράκι τους ξεκινά να τρώει στερεά τροφή, ακολουθούν κατά γράμμα τις οδηγίες των παιδιάτρων και φροντίζουν να του προσφέρουν υγιεινά και θρεπτικά γεύματα. Φρούτα, λαχανικά, γιαούρτι κλπ βρίσκονται στο καθημερινό τους διαιτολόγιο.

Ωστόσο, τα επόμενα χρόνια κάτι συμβαίνει και η διατροφή των παιδιών αλλάζει προς το χειρότερο! Γλυκά, μπισκότα, σοκολατοειδή, πατατάκια και άλλα παρόμοια αλμυρά σνακς αρχίζουν να μπαίνουν στην καθημερινότητα των παιδιών, οδηγώντας τα όλο και πιο κοντά στο junk food.

Μέχρι την ηλικία των δύο ετών η πλειονότητα των παιδιών έχει βγάλει από τη διατροφή τους τα λαχανικά. Το μόνο λαχανικό που φαίνεται να προτιμούν είναι οι πατάτες, τις οποίες όμως καταναλώνουν κυρίως τηγανητές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Επίσης τα φρούτα αντικαθίστανται από χυμούς, πολλές φορές συσκευασμένους από το περίπτερο, οι οποίοι έχουν πρόσθετη ζάχαρη και πιθανόν συντηρητικά. Και καθώς μεγαλώνουν λίγο ακόμα μπαίνουν στη ζωή και τη διατροφή τους και τα αναψυκτικά.

Όσο κι αν σας φαίνονται περίεργο, έρευνες έχουν αποδείξει ότι ήδη από τα πρώτα τους χρόνια τα παιδιά οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια σε μη υγιεινές διατροφικές συνήθειες και στο junk food. Οι μαμάδες μετά τον πρώτο–δεύτερο χρόνο χαλαρώνουν και γίνονται περισσότερο ελαστικές σχετικά με τις τροφές που καταναλώνουν τα παιδιά τους.

Για να το αποφύγετε, προσπαθήστε να διατηρήσετε τις σωστές διατροφικές συνήθειες που είχατε όταν το παιδάκι σας ξεκίνησε στερεά τροφή, προσαρμοσμένες βέβαια στην ηλικία και τις ανάγκες του. Κρατήστε έξω από το σπίτι και το καθημερινό σας διαιτολόγιο το junk food και βάλτε από τώρα τις βάσεις για να μάθει και να αγαπήσει το παιδί σας την υγιεινή διατροφή.



Πηγή