Προεκλογική αντιπαράθεση με φόντο τις εκλογές – Το ζήτημα των υποκλοπών και η αναφορά σε «σκάνδαλο» στο επίκεντρο


Η κ. Βούλτεψη μίλησε για την τηλεμαχία των πολιτικών, τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και για τους περιορισμούς στους όρους του debate.

«Υπό τις συνθήκες που έγινε το debate, που δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, γιατί ήταν και 6 άτομα, νομίζω ότι ο καθένας προσπάθησε να δώσει τις θέσεις του και να πει αυτά που συνηθίζει να λέει ως προεκλογικό του πρόγραμμα. Απάντησε ο κ. Μητσοτάκης ότι έχει να αναλάβει την ευθύνη και το θέμα είναι στη δικαιοσύνη. Η αντιπολίτευση σηκώνει το θέμα χωρίς να ξέρει τι αποτέλεσμα θα βγει και ποιος παρακολουθούσε ποιόν γιατί δεν δέχομαι ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθούσε όλους τους κοντινούς του και δεν είχε την περιέργεια να παρακολουθήσει τους αντιπάλους του για παράδειγμα. Το «σκάνδαλο» που είπε, δεν σημαίνει ότι είναι δικό του. Θα ήθελα να γίνει η ίδια ερώτηση σε όλους για να έχουμε σαφή εικόνα από όλους για κάθε θέμα, όπως για παράδειγμα γιατί δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ τον φράχτη στον Έβρο. Έβγαλα συμπεράσματα για τις πολιτικές γραμμές του καθενός. Ο Μητσοτάκης είπε ότι υποσχέθηκε και τα έκανε σε περιόδους κρίσης και ο Τσίπρας επανέλαβε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2014», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μπαλάφας αναφέρθηκε στο ζήτημα των υποκλοπών για το οποίο ο πρωθυπουργός έκανε χρήση της λέξης «σκάνδαλο».

«Εάν το πρόβλημα της Ελλάδας ήταν ο φράχτης θα ήταν λυμένα τα πράγματα. Από το debate βγήκαν συμπεράσματα, πάντα μια συζήτηση είναι θετική, θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερο εάν οι δημοσιογράφοι ήταν πιο ελεύθεροι στο ζήτημα των ερωτήσεων κι δεν είχαν αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν σημαντικό και ενδιαφέρον ότι παραδέχθηκε ότι οι υποκλοπές είναι σκάνδαλο επί της πρωθυπουργίας του, σκάνδαλο που έχει να κάνει με την ευθύνη της ΕΥΠ, και μάλιστα άλλαξε τον νόμο για να πάρει την ευθύνη της, και άλλαξε και τον νόμο για να βάλει τον κολλητό του, τον κ. Κοντολέοντα. Είναι σκάνδαλο που αναδεικνύει τις ευθύνες του πλήρως. Η πατρίδας εκτίθεται γι’ αυτό το ζήτημα», επεσήμανε ο κ. Μπαλάφας.

Θα διατηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και τον δεύτερο εισαγγελέα στην ΕΥΠ εάν βγει;

«Θα τα δούμε όλα αυτά τα πράγματα. Έχει σημασία να φύγει η ΕΥΠ από τον πρωθυπουργό, να έχει μία ανεξαρτησία, και να ασχολείται με ζητήματα εθνικής ασφάλειας και μεγαλης3 εγκληματικότητας και όχι να παρακολουθεί τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον αρχηγό του τρίτου κόμματος, επιχειρηματίες και δημοσιογράφους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την πεποίθηση του κ. Ανδρουλάκη ότι κάποιοί πρέπει να πάνε φυλακή για τις υποκλοπές, μίλησε ο κ. Καρχιμάκης.

«Έχουμε μιλήσει για πλήρη διερεύνηση του σκανδάλου. Εάν δεν είχε ξεκινήσει να το αποκαλύψει ο κ. Ανδρουλάκης σήμερα όλοι θα ήμασταν υπό παρακολούθηση και δεν θα έπαιρνε χαμπάρι κανείς. Έχουμε τονίσει ότι θέλουμε πλήρη διερεύνηση όπου και αν υπάρχουν. Είμαι ανήσυχος για το ότι δεν μπορεί μία περίπτωση που πλήττει την δημοκρατία να καθυστερεί 10 μήνες και την ίδια ώρα να βλέπουμε αποφάσεις για το πώς θα πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια των ανθρώπων σε 14 μέρες. δεν μπορούμε να έχουμε δικαιοσύνη 2 ταχυτήτων. Δεν βάζω θέμα εμπιστοσύνης στην δικαιοσύνη, την εμπιστευόμαστε όλοι, αλλά γιατί καθυστερεί τόσο σε μία τόσο σοβαρή περίπτωση. Ο κ. Ανδρουλάκης αφού δεν είναι επικίνδυνος, γιατί παρακολουθείται», σημείωσε ο κ. Καρχιμάκης.

«Η απλή αναλογική είναι ως σύστημα στον «αέρα» στην Ελλάδα. Είναι υποκριτής όταν κάποιος μιλάει για προγραμματικές συγκλίσεις όταν με την απλή αναλογική πρέπει να σχηματίσεις κυβέρνηση σε 3 μέρες», σχολίασε η κ. Βούλτεψη για το σύστημα της απλής αναλογικής.



Πηγή