Προς… εξαφάνιση τα τηγανητά καλαμαράκια και κολοκυθάκια στις ταβέρνες
Με αυτές τις αυξήσεις, το κόστος για το τηγάνισμα τους είναι αποτρεπτικό. Ωστόσο εάν συνεχίσουν να τα συμπεριλαμβάνουν στο μενού θα αναγκαστούν να αυξήσουν τις τιμές, κάτι το οποίο θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί η πελατεία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.
“Φτάσαμε σήμερα να αγοράσουμε 32,50 ευρώ το 10λιτρο που το αγοράζαμε 14,5 ευρώ. Οι περισσότεροι συνάδελφοι θέλουν να βγάλουν από το μενού ότι έχει σχέση με τηγανιτό” τόνισε μεταξύ άλλων επιχειρηματίας της εστίασης στην Χαλκιδική.
“Έχει γίνει απαγορευτικό το ηλιέλαιο. Ή πρέπει να πέσουν οι τιμές ή πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική για να συνεχίσουμε να τηγανίζουμε. Αλλιώς δεν έχει νόημα το να πουλάω ένα προϊόν το οποίο το βάζω από το τσέπη μου. Εμείς εάν ανεβάσουμε τις τιμές στα μενού, ο κόσμος δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει καθώς οι μισθοί παραμένουν ίδιοι “, τόνισε άλλος καταστηματάρχης στην ΕΡΤ.