Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης για τη ΛΑΡΚΟ – Για «γενναία απόφαση» έκανε λόγο ο Γιάννης Βρούτσης

Πυρ ομαδόν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δέχεται από το πρωί στη βουλή η κυβέρνηση για την τροπολογία που αφορά στη ΛΑΡΚΟ. Την απόσυρση της ζήτησαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατέθεσαν αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία.

«Δεν θα σας επιτρέψουμε να περάσετε στα μουλωχτά αυτή την τροπολογία», ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, κάνοντας λόγο για “έγκλημα” εκ μέρους της κυβέρνησης. «Βάλατε στους εργαζόμενους το μαχαίρι στον κρόταφο, αλλά το κάστρο των εργατών δεν πέφτει», είπε σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής και κάλεσε την κυβέρνηση να πάρει πίσω την τροπολογία «έκτρωμα». Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση για καραμπινάτη πολιτική αλητεία και διερωτήθηκε πώς θα πάνε στις περιφέρειες τους ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κι άλλοι βουλευτές της Φθιώτιδας.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος επέκρινε την κυβέρνηση ότι κατέθεσε αργά το βράδυ της Παρασκευής την επίμαχη τροπολογία κι αφού είχε ολοκληρωθεί η επεξεργασία του νομοσχεδίου στην επιτροπή.


Πηγή