Ρόδος: Κάλεσμα για πάρτι παρά το «λουκέτο» του beach bar με τις παράνομες κατασκευές στη θάλασσα
Σάντα Μαρίνα Ρόδου. Σήμερα το μεσημέρι, λίγες ώρες μετά την εντολή για 48ωρη σφράγιση του beach bar για παράνομη τοποθέτηση μεταλλικών κατασκευών μέσα στη θάλασσα.
Ο ιδιοκτήτης όχι μόνο δεν απομάκρυνε τις πλωτές ξαπλώστρες, αλλά διοργάνωσε και πάρτι με δεκάδες παραθεριστές να απολαμβάνουν το μπάνιο, το φαγητό, το ποτό τους, στις παράνομες κατασκευές στο νερό.
Δεν θα ανοίξει αν δεν συμμορφωθεί με τους κανόνες λειτουργίας και αν δεν πάρει άδεια από την αρχαιολογία και την πολεοδομία έλεγε το πρωί στο MEGA ο εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Οικονομικών Όμηρος Τσάπαλος.
«Αφότου αποκτήσει τις άδειες, αφότου αφαιρέσει όλα τα παράνομα που έχει εγκαταστήσει, του επιβληθεί το πρόστιμο, τότε θα έχει την δυνατότητα να ξανα ανοίξει. (το πρόστιμο πόσο είναι;) αγγίζει έως τις 60.000 ευρώ και υπάρχει και κίνδυνος για τον ίδιο οριστικής απομάκρυνσης του από την παραλία και αποκλεισμού του από μελλοντικές ηλεκτρονικές δημοπρασίες για πέντε χρόνια», ανέφερε.
Λίγες ώρες μετά ο ιδιοκτήτης αδιαφορώντας για τους ελέγχους, παραβλέποντας τους νόμους συνέχισε απροκάλυπτα το πάρτι της αυθαιρεσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το υπουργείο Οικονομικών αναφέρει πως πέρασε κλιμάκιο χθες, Τετάρτη, από την επιχείρηση, αναμένεται το πρωτόκολλο κατεδάφισης και θα ανακοινωθεί το πρόστιμο στην επιχείρηση.
Στο ίδιο έργο θεατές
Η συγκεκριμένη επιχείρηση όμως δεν είναι η μόνη που παρανομεί. Και σε άλλες παραλίες στη Ρόδο οι ξαπλώστρες έχουν μπει σχεδόν μέσα στο νερό και σε καμία περίπτωση δεν απέχουν τέσσερα μέτρα από τον αιγιαλό.
«Μαγαζιά συνεχίζουν ακόμα να αυθαιρετούν, να μην συμμορφώνονται με τα διάφορα πρωτόκολλα κατεδάφισης, απομάκρυνσης, με τις υποδείξεις αρχαιολογικής υπηρεσίας, νεοτέρων μνημείων, με τις οδηγίες των αρχών», είπε ο Χρήστος Μαλλιαράκης, μέλος δικτύου για την προάσπιση του δημόσιου χώρου «Ομπρέλα».
Καταγγελίες για επιχειρήσεις χωρίς άδεια και ξενοδοχειακές μονάδες που καταλαμβάνουν όλη την παραλία, και στη Θάσο.
Και ενώ βρισκόμαστε στην αρχή της καλοκαιρινής σεζόν οι καταγγελίες στην εφαρμογή Mycoast έχουν ήδη φθάσει τις 3.000. Συγκεκριμένα, 500 καταγγελίες έχουν γίνει στην Πρέβεζα, 350 στην ανατολική Αττική, 350 στη Χαλκιδική, 300 στις Κυκλάδες και 300 στα Δωδεκάνησα.