Ρωσία: Ηλικιωμένοι, ασθενείς και… μαίες στην επιστράτευση – «Λάθη» παραδέχονται οι Αρχές

Άνθρωποι που θα έπρεπε να είχαν απαλλαγεί, όπως ηλικιωμένοι, ασθενείς ακόμα και μαίες, κλήθηκαν στην μερική επιστράτευση που κήρυξε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για να υπηρετήσουν τον Ρωσικό στρατό στον πόλεμο στην Ουκρανία, ξεσηκώνοντας κύμα αντιδράσεων στα social media και τις Αρχές να υπαναχωρούν υποσχόμενες να διορθώσουν τα «λάθη».

Ανακοινώνοντας αυτήν τη «μερική» επιστράτευση εφέδρων για να πολεμήσουν στην Ουκρανία, την περασμένη Τετάρτη, ο Πούτιν υπογράμμισε ότι θα κληθούν μόνο όσοι έχουν στρατιωτική εμπειρία ή «σχετικές» δεξιότητες. Όμως οι πολλές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν ξεπεράσει το όριο ηλικίας, ασθενών ή που θα έπρεπε να εξαιρεθούν για άλλους λόγους, προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, φέρνοντας σε δύσκολη θέση τις αρχές.

Στην περιοχή του Βόλγκογκραντ κλήθηκε να υπηρετήσει ένας απόστρατος ηλικίας 63 ετών, που πάσχει από σοβαρή μορφή διαβήτη και προβλήματα στον εγκέφαλο. Παρουσιάστηκε στο κέντρο εκπαίδευσης αλλά τον έστειλαν στο σπίτι του. Στην ίδια περιοχή, ο διευθυντής ενός μικρού αγροτικού σχολείου, ο 58χρονος Αλεξάντερ Φάλτιν, επιστρατεύτηκε αν και δεν έχει υπηρετήσει στον στρατό. Αφού η κόρη του δημοσιοποίησε την υπόθεση με ένα βίντεο σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, κατάφερε και αυτός να επιστρέψει στην οικογένειά του.


πηγή