Σκωτία: Οι επόμενες εκλογές θα είναι ένα ντε φάκτο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία

Οι επόμενες εκλογές στη Βρετανία θα είναι ουσιαστικά ένα δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας, δήλωσε η Νίκολα Στέρτζον, μετά το μπλοκάρισμα από το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο της προσπάθειας του κόμματός της για τη διεξαγωγή ενός δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

Η Στέρτζον, επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος της Σκωτίας (SNP), που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας, είπε πως σέβεται την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας που έκρινε πως η κυβέρνηση της Σκωτίας δεν μπορεί να διεξαγάγει ένα δεύτερο δημοψήφισμα το επόμενο έτος χωρίς έγκριση από το βρετανικό κοινοβούλιο.

«Πρέπει και θα βρούμε άλλα δημοκρατικά, σύννομα και συνταγματικά μέσα με τα οποία ο λαός της Σκωτίας μπορεί να εκφράσει τη βούλησή του» δήλωσε η Στέρτζον στους δημοσιογράφους.

«Οι επόμενες εθνικές εκλογές που προγραμματίζονται για τη Σκωτία είναι, ασφαλώς, οι Γενικές Εκλογές του Ηνωμένου Βασιλείου, καθιστώντας τες την πρώτη και την πιο προφανή ευκαιρία να επιδιωχθεί αυτό που περιέγραψα τον Ιούνιο ως ένα ντε φάκτο δημοψήφισμα.»


πηγή