Σόιμπλε: Έχω καθαρή τη συνείδησή μου, δεν ήθελα να βλάψω την Ελλάδα

«Καθαρή» έχει τη συνείδησή του ο Γερμανός πρώην υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αναφορικά με τα αυστηρά μέτρα που ελήφθησαν την περίοδο της κρίσης χρέους στην Ελλάδα, τονίζοντας πως «δεν ήθελε να βλάψει την χώρα μας»

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Σόιμπλε, αναφορικά με τα αίτια της ελληνικής κρίσης σημειώνει τα εξής:«Το πρόβλημα ήταν ότι η Ελλάδα έγινε μέλος της ευρωζώνης με λάθος προϋποθέσεις. Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου (σ.σ.: πρώην υπουργός Οικονομικών) το περιέγραψε επακριβώς. Αλλά στην Ελλάδα είπαν μετά ότι οι υπαίτιοι είναι στις Βρυξέλλες και στο Βερολίνο. Μ’ αυτό πρέπει να ζήσει κανείς. Στην πραγματικότητα, πάντα ήθελα να βοηθήσω την Ελλάδα – και έχουμε βοηθήσει πολύ την Ελλάδα. Έχω καθαρή τη συνείδησή μου και πιστεύω ότι πολλοί στην Ελλάδα το έχουν αντιληφθεί. Στην ευρωζώνη βρισκόμαστε τώρα ενώπιον νέων, μεγαλύτερων προκλήσεων και διαπίστωσα βεβαίως ότι η Ελλάδα δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο. Αυτό δείχνει ότι οι μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να κάνει η Ελλάδα έπιασαν τόπο. Δεν είναι όλα καλά, αλλά πολλά έγιναν καλύτερα».

Ο Γερμανός πολιτικός δεν αποκλείει μια νέα κρίση χρέους, λόγω των επίκαιρων συνθηκών, ενώ ερωτηθείς για το ότι η Ελλάδα βγαίνει και από την ενισχυμένη επιτήρηση της Κομισιόν τον ερχόμενο Αύγουστο, αφήνοντας οριστικά πίσω της την τραυματική δεκαετία της κρίσης χρέους, ανέφερε:


πηγή