Σολτς στους Γερμανούς για την ενεργειακή κρίση: «You'll never walk alone»

Το δικό του «whatever it takes» είπε o Γερμανός καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, στέλνοντας μήνυμα στους Γερμανούς ότι το δημόσιο δεν θα αφήσει κανένα πολίτη στη μοίρα του σε καιρούς ενεργειακής κρίσης. Χρησιμοποίησε μάλιστα τον τίτλο του τραγουδιού «You’ll never walk alone», συνώνυμο στήριξης και αλληλεγγύης και ύμνου της ποδοσφαιρικής ομάδας Λίβερπουλ, για να διατυπώσει την πρόθεσή του να σταθεί στο πλευρό των ασθενέστερων οικονομικά πολιτών.

Το γεγονός ότι ο Γερμανός καγκελάριος διέκοψε τις ολιγοήμερες καλοκαιρινές διακοπές του για μια έκτακτη συνέντευξη τύπου με αντικείμενο τα ενεργειακά δείχνει την κρισιμότητα της κατάστασης, σημειώνει η Deutsche Welle.

Η σημαντικότερη είδηση που προέκυψε από την συνέντευξη Τύπου είναι ότι το γερμανικό δημόσιο συμφώνησε να αγοράσει μερίδιο 30% των μετοχών του ενεργειακού κολοσσού Uniper, τον μεγαλύτερο εισαγωγέα φυσικού αερίου της Γερμανίας. Το Βερολίνο θα στηρίξει την Uniper με συνολικά 15 δισεκατομμύρια, με το κόστος ανά μετοχή να ανέρχεται στα 1,70 ευρώ.


πηγή