«Στηρίξτε με» κάλεσε τους Τόρις ο Μπόρις Τζόνσον εν όψει ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής

Αντιμέτωπος με πρόταση μομφής βρίσκεται ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αφού περισσότεροι από 54 βουλευτές του κόμματός του κατέθεσαν επιστολές εναντίον του, μετά από μήνες αναταραχής σχετικά με τα παράνομα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια των επίσημων lockdown για τον Covid-19, ή αλλιώς το περιβόητο σκάνδαλο Partygate.

Το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν από τη διεξαγωγή της κρίσιμης μυστικής ψηφοφορίας για το μέλλον του, ο Τζόνσον μίλησε κατ’ ιδίαν σε σύσκεψη των Τόρις. Σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης, η συνάντηση διήρκησε 27 λεπτά, κατά τα οποία ο Τζόνσον προσπάθησε να πείσει του βουλευτές του να μην ψηφίσουν εναντίον του.

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Πολ Βοχ, επικαλούμενος ανώτερη κομματική πηγή που μίλησε μετά τη συνάντηση, αναφέρει ότι ο Τζόνσον φέρεται να τους είπε ότι το Partygate έπαιξε με εμμονή από τα μέσα ενημέρωσης και ότι δεν θα «χορέψει στο ρυθμό των μέσων ενημέρωσης». Ο ίδιος είπε ακόμα ότι θα τους οδηγήσει και πάλι στη νίκη και ότι οι νικητές θα είναι οι πολίτες αυτής της χώρας. «Τα καλύτερα έρχονται», φέρεται να σημείωσε.


πηγή