«Στοπ» στην παροχολογία με το βλέμμα στη ΔΕΘ και τα έκτακτα μέτρα της ΕΕ

Το «τσουνάμι επικείμενων παροχών», όπως το αποκάλεσε, επιχείρησε να ανακόψει κατά τη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, προειδοποιώντας πως αυτή η κατάσταση απειλεί να δημιουργήσει «ψεύτικες προσδοκίες» στους πολίτες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ξεκάθαρος: η Ελλάδα «έχει ήδη κάνει πολλά στο πεδίο της στήριξης των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων» και η κυβέρνηση δεν θα ενδώσει σε πιέσεις πέραν των ανώτατων ορίων που θέτουν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών.

«Προσοχή όμως, οι πόροι δεν είναι ανεξάντλητοι και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αν η πολιτεία σήμερα είναι σε θέση να στηρίζει με πάνω από 2 δισεκατομμύρια το μήνα τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, το οφείλει και στη συνετή πολιτική η οποία αύξησε τον δημόσιο πλούτο, ώστε αυτός να μπορεί να επιστρέφεται στους πολίτες. Συνεπώς, τα μέτρα μας θα είναι πάντα μετρημένα και χωρίς οι πρόσκαιρες ανάγκες να ναρκοθετούν τις εθνικές αναγκαιότητες» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στην εισαγωγική του τοποθέτηση.


Πηγή