Συνάντηση Μητσοτάκη με τη Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη: Του παρέδωσε τον απολογισμό πεπραγμένων

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με την πρόεδρο της επιτροπής «Ελλάδα 2021», κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, το μεσημέρι της Τετάρτης 22 Ιουνίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν, με την ολοκλήρωση των δράσεων και εκδηλώσεων που συντόνισε η επιτροπή για τα 200 χρόνια από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης για την ανεξαρτησία, να παραδοθεί επισήμως στον πρωθυπουργό ο απολογισμός πεπραγμένων.

Παράλληλα με το πλούσιο έργο που αναπτύχθηκε, με πολύπλευρες δραστηριότητες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, παραδόθηκε και το αποτέλεσμα του οικονομικού ελέγχου που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος ελεγκτικός οργανισμός, ο οποίος είχε οριστεί για τον σκοπό αυτό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο έλεγχος πιστοποίησε οικονομικό πλεόνασμα 4.684.879 ευρώ, γεγονός που επέτρεψε την παράταση της λειτουργίας της επιτροπής μέχρι το τέλος Ιουνίου, προκειμένου να δρομολογήσει επιπλέον δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν με αυτό το πλεόνασμα, δράσεις με καθαρά αναπτυξιακό χαρακτήρα και αναφορά σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες.


Πηγή