Συνάντηση Ζωής Ράπτη με την Βασίλισσα του Βελγίου Ματθίλδη – Συζήτησαν για την ψυχική υγεία

Στις επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία του γενικού πληθυσμού και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, αλλά και στη σημασία των διεθνών συνεργασιών για τα ζητήματα Ψυχικής Υγείας, με την εφαρμογή των στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, αναφέρθηκε η υφυπουργός Υγείας, Ζωή Ράπτη, στην συνάντηση που είχε την Τετάρτη με τη Βασίλισσα Ματθίλδη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του βασιλικού ζεύγους του Βελγίου στη χώρα μας.

Η Βασίλισσα Ματθίλδη παρέθεσε γεύμα στο Ξενοδοχείο “King George”, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων των προσκεκλημένων, σχετικά με το θέμα «Βιώσιμη Ανάπτυξη: προκλήσεις και λύσεις».

Η Βασίλισσα Ματθίλδη, είναι εκπρόσωπος του ΟΗΕ για την εφαρμογή των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν τεθεί από τον Οργανισμό, στο πλαίσιο της Ατζέντας 2030.

Υποστηρίζει σθεναρά την ανάγκη διασφάλισης ενισχυμένης πρόσβασης σε υπηρεσίες υποστήριξης, καθώς και την καταπολέμηση του στιγματισμού που συνοδεύει την ψυχική υγεία.

Στόχος της συζήτησης ήταν η ανάδειξη των διαφορετικών οπτικών των διακεκριμένων συνομιλητών, αναφορικά με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε όλους τους τομείς, αλλά και στον τομέα της Ψυχικής Υγείας.

Η υφυπουργός εστίασε στα προγράμματα και τις δράσεις που υλοποιούνται από το υπουργείο Υγείας, μεταξύ άλλων και για την ενίσχυση της ψυχικής ανθεκτικότητας των κατοίκων των περιοχών που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές, όπως οι πυρκαγιές στην Β. Εύβοια, οι σεισμοί στη Σάμο και το Αρκαλοχώρι Κρήτης και οι πλημμύρες στην Καρδίτσα και την Ελασσόνα.


Πηγή