Συνεργασία «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» με «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» στην ακριτική Κω

Σύμφωνο συνεργασίας και συναντίληψης σύναψε σήμερα ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ιπποκράτης» και την Ιερά Μητρόπολη  Κώου και Νισύρου. Το Σύμφωνο υπέγραψαν εκ μέρους της «ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ» ο Γενικός Διευθυντής της κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας, εκ μέρους του «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ» η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Διονυσία Τελλή-Τσιμισίρη και εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ.

Πρόθεση των δύο πλευρών-οργανισμών είναι η ανάπτυξη των σχέσεων και της συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος και δράσης, όπως η καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού, η αντιμετώπιση και καταπολέμηση της βίας και της παραβατικότητας, η προώθηση της παιδείας και απασχόλησης στα παιδιά και τους νέους.

Σύμφωνα με το υπογραφέν Σύμφωνο, ιδιαίτερη έμφαση δίδεται στην προαγωγή της υγείας και ιδιαιτέρως της ψυχικής υγείας, με έμφαση στη νόσο Αλτσχάϊμερ και συναφείς παθήσεις. Προβλέπεται μάλιστα η σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδος Ψυχικής Υγείας Άνοιας και Νόσου Αλτσχάϊμερ καθώς και προγράμματος ψυχογηριατρικής σε συνεργασία με το Γηροκομείο της Ι. Μ. Κώου. Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» διαθέτει στην Αθήνα Ολοκληρωμένη Μονάδα Νόσου Αλτσχάϊμερ και Συναφών Παθήσεων «Καρέλλειον» στο Χαλάνδρι Αττικής, η οποία ως δομή θεωρείται πρότυπη για το είδος της.


cnn.gr