ΣΥΡΙΖΑ για Ταμείο Ανάκαμψης: Ο Μητσοτάκης αγχώνεται μην τυχόν αλλάξουν οι συμφωνίες που έχει κάνει

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στηλιτεύει τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη όχι μόνο να απορρίπτει τη διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπή για τον πλήρη έλεγχο και διαφάνεια στα δισεκατομμύρια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανάκαμψης, αλλά και το ότι ζήτησε από τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά να μην τεθεί θέμα ανακατεύθυνσης των πόρων του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι «δεν του καίγεται καρφί για να συμπεριληφθούν από την ανακατεύθυνση οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που απέκλεισε από τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης».

«Το δεύτερο συμπέρασμα είναι ότι, για λόγους που οφείλει να εξηγήσει ο κ. Μητσοτάκης, αγχώνεται μην τυχόν αλλάξουν οι συμφωνίες που ο ίδιος έχει κάνει με μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το τρίτο συμπέρασμα, ωστόσο, είναι ότι μάλλον έχει καταλάβει κι ο ίδιος ότι δεν θα ξαναείναι πρωθυπουργός κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με μία προοδευτική κυβέρνηση θα ανακατευθύνει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς όφελος της πραγματικής οικονομίας», τονίζει η Κουμουνδούρου.​


Πηγή