ΣΥΡΙΖΑ: Η δημοκρατία δεν μπορεί να περιμένει τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Η δημοκρατία δεν μπορεί να περιμένει τον Κυριάκο Μητσοτάκη», υποστηρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, επισημαίνοντας πως ο πρωθυπουργός επιχειρεί να κερδίσει χρόνο ως προς την υπόθεση των παρακολουθήσεων πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και πως με κάθε ευκαιρία αποδεικνύει ότι είναι πολιτικώς και ηθικώς έκθετος.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρουν σκωπτικά πως «για να απολογηθεί στο στημένο του διάγγελμα της Δευτέρας ο κ. Μητσοτάκης χρειάστηκε τρεις ημέρες προετοιμασίας και τελικώς κατάφερε να κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Για τη συζήτηση στη Βουλή, όπου θα βρεθεί μπροστά στα ερωτήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, είναι λογικό να χρειάζεται δύο ολόκληρες εβδομάδες».

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις αφορούσε την άμεση διεξαγωγή της, ώστε να δοθούν απαντήσεις εδώ και τώρα: «Η κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα, αλλά αποφάσισε να ορίσει τη συζήτηση λίγες μόλις ημέρες πριν το προγραμματισμένο άνοιγμα της Βουλής στα τέλη Αυγούστου. Είναι προφανές ότι ο κ. Μητσοτάκης παίζει καθυστερήσεις νομίζοντας πως το θέμα θα χαθεί με τη βοήθεια της “ενημέρωσης 108” μέσα στην αυγουστιάτικη ραστώνη. Όσο χρόνο, όμως, και να προσπαθήσει να κερδίσει για να προετοιμάσει την υπερασπιστική του γραμμή, όλοι γνωρίζουν ότι το μέγα σκάνδαλο των παράνομων παρακολουθήσεων έχει την υπογραφή του».


Πηγή