ΣΥΡΙΖΑ: Με καθημερινότητα των πολιτών απαντά σε 2015 και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής

Στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ισχυρίζονται πως όσο κι αν στην κυβέρνηση θα συνεχίσουν, «λόγω έλλειψης σοβαρών επιχειρημάτων υπεράσπισης των πεπραγμένων τους», να ασχολούνται με το 2015 και να ποινικοποιούν την πολιτική ζωή – «κατέρρευσε με την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου κι ο μύθος της σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis» – εκείνοι θα ενδιαφέρονται για την καθημερινότητα των πολιτών η οποία είναι εκρηκτική και προμηνύει κοινωνική κρίση.

Σε αυτό το πλαίσιο, υπογραμμίζουν πως όταν χιλιάδες νοικοκυριά κι επιχειρήσεις δεν βγάζουν τον μήνα με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται ή να αδυνατούν εντελώς να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γίνεται ο μεγάλος προστάτης των καρτέλ της ενέργειας: «Και το χειρότερο: Ευνοεί προκλητικά τα golden boys της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να εμφανίζεται μια κοινωνία να αγωνιά να πληρώσει προκειμένου να χτίζουν βίλες ο κ. Στάσσης και η παρέα του. Παίρνουν υπέρογκους μισθούς, δίνουν στον εαυτό τους αυξήσεις και εισπράττουν μπόνους που ζαλίζουν. Έχουν μετατρέψει την παλιά Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε οικογενειακό μαγαζί, σαν να το κληρονόμησαν ή να τους ανήκει αυτοδικαίως».

Στο ίδιο μήκος κύματος, παρατηρούν πως όταν η Ελλάδα φιγουράρει σταθερώς στην κορυφή ως η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, θα περίμενε κανείς μια στοιχειώδη κινητοποίηση περιορισμού των απολαβών των «golden boys» της ΔΕΗ.


Πηγή