ΣΥΡΙΖΑ: Νέα πανωλεθρία Μητσοτάκη στην PEGA

«Κόλαφο» για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις «πρακτικές» του χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την παρουσίαση του προσχεδίου της έκθεσης της εξεταστικής επιτροπής PEGA του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις υποκλοπές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η έρευνα της PEGA, σε αντίθεση με την «παρωδία στην οποία εξελίχθηκε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής με εντολή Μητσοτάκη», εστιάζει στις στενές σχέσεις του Μαξίμου με το σκοτεινό κέντρων των υποκλοπών και στις υπόγειες διαδρομές των εμπλεκόμενων εταιρειών που φτάνουν ως την ΕΥΠ, ενώ επισημαίνει πως καμία έρευνα δεν έχει γίνει για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, αντιθέτως έχει αρχίσει η καταστροφή των στοιχείων.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την εισηγήτρια της έκθεσης από τις Βρυξέλλες, είναι επιτακτική ανάγκη να αρθεί άμεσα το απόρρητο που επικαλείται ο κ. Μητσοτάκης για να εμποδίσει την έρευνα, όπως επισημαίνουν στην Κουμουνδούρου, ενώ τονίζεται ξεκάθαρα, όπως ακριβώς έχει επισημάνει κι ο Αλέξης Τσίπρας, ότι η χώρα δεν είναι δυνατό να οδηγηθεί σε εκλογές με «ανοιχτό» το θέμα των υποκλοπών.


Πηγή