ΣΥΡΙΖΑ: Πέρασε ο «κόφτης» του Πόθεν Έσχες εν μέσω εντόνων διαμαρτυριών των «Κασσελίστας»


Μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Στέφανου Κασσελάκη. Η ΚΕ μόλις είχε αποφασίσει να κάνει δεκτή την τροπολογία για να μπει ως προϋπόθεση μαζί με τις 30 υπογραφές μελών του οργάνου και η δημοσιοποίηση του Πόθεν Έσχες των υποψηφίων.

Ο συσχετισμός της προηγούμενης ΚΕ που κήρυξε έκπτωτο πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη δεν άλλαξε και η πλειοψηφία των 100 «κλείδωσε» τον οδικό χάρτη με τις κάλπες για εκλογή προέδρου να στήνονται στις 24 Νοεμβρίου και τον δεύτερο γύρο την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου.

Το Έκτακτο Συνέδριο θα διεξαχθεί 1 – 3 Νοεμβρίου για την επικύρωση των υποψηφιοτήτων και των πολιτικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η πρόταση του Νίκου Παππά το Συνέδριο να κάνει αλλαγές στο καταστατικό δεν πέρασε στη δεύτερη ψηφοφορία με αναλογία 60 – 40 μεταξύ των μελών της ΚΕ.

Στην τέταρτη ψηφοφορία και με ψήφους 87 υπέρ και 84 κατά ψηφίστηκε η τροπολογία του Χρήστου Σπίρτζη ώστε οι υποψήφιοι υπόχρεοι σε Πόθεν Έσχες να δημοσιοποιήσουν στο κόμμα την περιουσιακή τους κατάσταση και τις οφειλές τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Στέφανος Κασσελάκης αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του ή αύριο Δεύτερα ή μεθαύριο Τρίτη.

Παραίτηση υπέβαλε η Έλενα Ακρίτα από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Με μήνυμα έθεσε στη διάθεση του πρόεδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Νίκου Παππά την παραίτησή της η βουλεύτρια Επικρατείας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Έλενα Ακρίτα.

Η Έλενα Ακρίτα τόνισε στον Νίκο Παππά πως η παραίτησή της είναι στη διάθεσή του, υπογραμμίζοντας ότι αναγνωρίζει το λάθος της και πως δεν θέλει να εμπλέξει τον ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως από τη στιγμή που η Έλενα Ακρίτα αναγνωρίζει το λάθος της δεν υπάρχει ζήτημα για να παραιτηθεί και το ζήτημα έληξε.

Ωστόσο σημειώνουν οι γνωρίζοντες η κυρία Ακρίτα δεν ακολούθησε την επίσημη διαδικασία με αρκετούς να θεωρούν ότι αυτό ίσως είναι ενδεικτικό των πραγματικών εξαρχής προθέσεών της.

Ειδικότερα, βάσει του κανονισμού της Βουλής για να παραιτηθεί ένας βουλευτής από το αξίωμα που κατέχει θα πρέπει να αποστείλει σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής. Οι αρμοδιότητες ενός προέδρου της κοινοβουλευτικής ομάδας, όπως παραδείγματος χάριν του Νίκου Παππά, σταματούν στην αποπομπή από την ΚΟ.



Πηγή