ΣΥΡΙΖΑ στην ΕΥΠ: Η συγκάλυψη δεν θα γίνει ανεκτή

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε συνάντηση σήμερα, Τρίτη, με το νέο διοικητή της ΕΥΠ, μετά από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία κάποιοι υψηλόβαθμοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν δώσει εντολές προκειμένου να καταστραφεί υλικό που αφορά τις παρακολουθήσεις. 

Το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυσε ότι τέτοιου είδους πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, ενώ επισημάνθηκε ότι δεν θα επιτραπεί να συγκαλυφθούν στοιχεία «ώστε το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί κάποτε» και να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό.

Μετά τη συνάντηση, η γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: «Μετά τις αποκαλύψεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες κάποιοι υψηλόβαθμοι της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών έχουν δώσει εντολές προκειμένου να καταστραφεί υλικό που έχει να κάνει με το γνωστό θέμα των παρακολουθήσεων-υποκλοπών ζητήσαμε να δούμε τον νέο διοικητή της ΕΥΠ. Να εκφράσουμε την ανησυχία μας, να επιμείνουμε, να τονίσουμε την ανάγκη να γίνει μία εις βάθος έρευνα και ότι σε κάθε περίπτωση από την πλευρά μας αλλά και από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου της χώρας, δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιου τύπου πρακτικές. Αυτό ήταν το αντικείμενο της συζήτησής μας. Θα παρακολουθούμε στενά ένα τόσο μεγάλο ζήτημα το οποίο ταράζει, ένα σκάνδαλο που συγκλονίζει σήμερα την πολιτική ζωή του τόπου. Προφανώς δεν μπορούμε παρά να έχουμε την προσοχή μας στραμμένη διαρκώς σε αυτό, προκειμένου να μην συγκαλυφθούν στοιχεία και έτσι αυτό το σκάνδαλο να αποκαλυφθεί κάποτε. Εκτός από τον πολιτικό υπεύθυνο που είναι πραγματικά ο κ. Μητσοτάκης. Να μην συγκαλυφθούν στοιχεία αλλά να δοθούν απαντήσεις στον ελληνικό λαό.


Πηγή