Τεχνητή νοημοσύνη: Τα εφιαλτικά σενάρια για το μέλλον του κόσμου


1969: Ο Ρίτσαρντ Νίξον διαβάζει την εναλλακτική δήλωση που είχε ετοιμάσει στην περίπτωση που η Αποστολή Απόλλων 11 δεν στεφόταν με επιτυχία.

Φυσικά ήταν μια δήλωση που είχε μείνει στα χαρτιά μέχρι που η τεχνητή νοημοσύνη με την βοήθεια ενός ηθοποιού άλλαξε τα δεδομένα.

Ξέρουν επίσης πως υπάρχει ελπίδα για το ανθρώπινο είδος λόγω της θυσίας τους.

Μπαίνουμε σε μια εποχή όπου οι εχθροί μας μπορούν να κάνουν οποιονδήποτε να πει οτιδήποτε σε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου.

Ο Τζόρνταν Πιλ δημιούργησε ένα βίντεο για να δείξει πόσο εύκολο τεχνολογικά είναι να βάλει κανείς λόγια στο στόμα κάποιου άλλου.

«Σας ευχαριστώ. Και να προσέχετε».

Το αποτέλεσμα των deep fake videos που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη είναι άκρως ρεαλιστικό αλλά και τρομακτικό, αν σκεφτεί κανείς τις «σκοτεινές» χρήσεις που μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία.

Δυσκολία ελέγχου

«Δεν ξέρουμε ακόμα κάποια περίπτωση που κάποιος να έχει προσπαθήσει να διαπράξει κάποιο είδος απάτης, ή πληροφορίες για πόλεμο πληροφοριών ή για κάποιο τέτοιο θέμα όπου κάποιος να προσπαθήσει να κάνει κακό στη φήμη κάποιου όμως ο κίνδυνος που όλοι φοβόμαστε».

Πρόσφατο όμως είναι το παράδειγμα της φωτογραφίας που κέρδισε βραβείο καθώς κανείς δεν αντιλήφθηκε ότι ήταν προϊόν τεχνητής νοημοσύνης. Ο δημιουργός της πιστεύει ότι σε λίγους μήνες θα είναι αδύνατο να τις διακρίνει.

-Είναι αδύνατο τότε, να αντιληφθεί τις διαφορές μεταξύ φωτογραφίες τεχνητής νοημοσύνης και πραγματικές φωτογραφίες;

-Γίνεται όλο και πιο δύσκολο. Σε μηνιαία βάση. Υποθέτω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου δεν θα μπορούμε.

Ψηφιακοί καλλιτέχνες δημιουργούν υλικό για χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που θέλουν να εντυπωσιάσουν.

Όπως μεταμόρφωσε για την τραγουδίστρια Όζελ το μετρό σε τρενάκι και τα αυτοκίνητα σε τσάντες για μια δημοφιλή στυλίστρια.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι σαν έναν κήπος. Χρειάζονται καθημερινό πότισμα. Πρέπει να υπάρχει συνεχώς περιεχόμενο έτσι ώστε οι ακόλουθοι να συνεχίσουν να ενδιαφέρονται.

Γεγονός είναι και η πρώτη παρουσιάστρια που δημιουργήθηκε με τεχνητή νοημοσύνη.

«Είμαι η Φέντα και είμαι η πρώτη παρουσιάστρια στο Κουβέιτ που εργάζεται με τεχνητή νοημοσύνη στο Kuwait News».

Σύντομα στη Νέα Υόρκη θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εβδομάδα μόδας τεχνητής νοημοσύνης, παρουσία των μεγαλύτερων οίκων του κόσμου.

«Πώς μπορεί κάποιος μετά από όλες αυτές τις δυνατότητες της τεχνολογίας να πιστέψει στα μάτια του;».

Ένα αλλιώτικο μήνυμα της βασίλισσας Ελισάβετ είχε μεταδώσει το channel 4 για να αναδείξει τους κινδύνους από δημιουργημένες εικόνες και βίντεο που μπορούν να εμφανίζουν τον οποιοδήποτε να λέει και να κάνει τα πιο απίθανα πράγματα.

«Από εμένα, της Βασίλισσάς σας και από όλους στο Channel 4 ευχές για τα πιο καλυτερότερα Χριστούγεννα».

«Βιώνουμε την τρίτη οπλική επανάσταση»

Ο Θεόδωρος Λιόλιος, αναπληρωτής κοσμήτορας ΣΣΕ, καθηγητής πυρηνικής φυσικής και στρατιωτικών επιστημών μίλησε στο LIVE NEWS και στον Νίκο Ευαγγελάτο για το θέμα της τεχνητής νοημοσύνης λέγοντας πως έχουμε θέμα ασφάλεια και μάλιστα βρισκόμαστε στην Τρίτη οπλική επανάσταση.

«Η πρώτη ήταν με την πυρίτιδα όπου και δημιουργήθηκαν τα πυροβόλα όπλα, η δεύτερη με την πυρηνική ενέργεια και προέκυψαν τα πυρηνικά όπλα και η τρίτη που ξεκίνησε είναι με την τεχνητή νοημοσύνη. Οι ένοπλες δυνάμεις και τα σώματα ασφάλειας θα πρέπει να μελετήσουν θέματα τεχνητής νοημοσύνης. Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να δημιουργήσει όπλα ή να εντοπίσει όπλα. Υπάρχουν κάποια drones τα οποία δεν χρειάζονται χειρισμό, καθώς είναι συστήματα αναγνώρισης όπλων μέσω τεχνητής νοημοσύνης. Το ΓΕΕΘΑ έχει κάνει με το Πανεπιστήμιο Αθηνών ένα μνημόνιο συνεργασίας, στο οποίο διδάσκονται τη τεχνητή νοημοσύνη».



Πηγή