Τσίπρας στο «Αγία Σοφία»: Άμεση επίταξη αναισθησιολόγων κι από τα ιδιωτικά νοσοκομεία για το Παίδων

Σφοδρή επίθεση κατά του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο με αφορμή την δραματική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων με αποτέλεσμα πάνω από 3.000 παιδιά να περιμένουν να χειρουργηθούν.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, αμέσως μετά τη σύσκεψη που είχε με την διοίκηση του νοσοκομείου και τη συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων, δήλωσε πως στο μεγαλύτερο παιδιατρικό νοσοκομείο της χώρας δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία όλο το Σεπτέμβριο και δεν ξέρουμε πότε θα αρχίσουν να γίνονται ξανά.

«Αυτό εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη δημόσια υγεία εκατοντάδων παιδιών κι οδηγεί οικογένειες εκατοντάδες οικογένειες, 3.000 οικογένειες, γιατί τόσος είναι ο αριθμός των παιδιών που είναι σε λίστες αναμονής, να ψάχνουν να βρουν λύση σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Το πρόβλημα αυτό δεν προέκυψε ξαφνικά, ως κεραυνός εν αιθρία. Ήταν γνωστό εδώ και πάρα πολύ καιρό και είναι απόρροια μιας συστηματικής εγκατάλειψης του Εθνικού Συστήματος Υγείας», υπογράμμισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή