Μετά την γαλλική μπαγκέτα, ήρθε η σειρά της τυνησιακής χαρίσα για να καταχωρηθεί από την Unesco στην άυλη κληρονομιά της ανθρωπότητας.

Η Επιτροπή Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco, που συνέρχεται στην Ραμπάτ του Μαρόκου και τιμά μάλλον τις παραδόσεις που πρέπει να διασωθούν παρά τα ίδια τα προϊόντα, ανακοίνωσε ότι ενέγραψε στον κατάλογο της άυλης κληρονομιάς «την χαρίσα, την γνώση, την τεχνογνωσία και τις γαστρονομικές και κοινωνικές πρακτικές».

Η χαρίσα παρασκευάζεται με βάση τις αποξηραμένες στον ήλιο πιπεριές, φρέκα μπαχαρικά και ελαιόλαδο, το οποίο βοηθά στην συντήρηση και αμβλύνει την καυτερή γεύση. Βρίσκεται σε κάθε πιάτο στην Τυνησία και εξάγεται σε πολλές χώρες.


πηγή