Βαρβιτσιώτης: Μη αποδεκτός ο μεγαλοϊδεατισμός και ο αναθεωρητισμός

«Τα σύνορα θα πρέπει να παραμένουν απαραβίαστα. Δεν μπορεί να γίνει δεκτός οποιοσδήποτε μεγαλοϊδεατισμός ή παρελθοντολογικός αναθεωρητισμός, τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την ομιλία του το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή.

«Δεν είναι μία περίοδος αναγέννησης παλαιών και πεθαμένων από το χρόνο αυτοκρατοριών. Είναι μία περίοδος που ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου θα πρέπει να κυριαρχεί στις διεθνείς σχέσεις», τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης στο πλαίσιο των εργασιών της Ειδικής Ομάδας για τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ.

Ειδικότερα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών ανέδειξε ενώπιον των μελών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας, επισημαίνοντας ότι οι αμφισβητήσεις της εθνικής μας κυριαρχίας, οι υπερπτήσεις, οι παραβιάσεις των θαλάσσιων και εναέριων συνόρων, οι παράνομες σεισμικές έρευνες, η σύναψη άκυρων συμφωνιών με τρίτα κράτη όπως το τουρκολιβυκό μνημόνιο και μια επιθετική ρητορική που καταλήγει σχεδόν καθημερινά στη φράση «θα έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ» δεν αποτελούν ένα πλαίσιο εποικοδομητικής συνεργασίας μέσα σε έναν κοινό οργανισμό που θέλει να εγγυάται την ασφάλεια.


Πηγή