Βραυρώνα: Συνεχίζεται το θρίλερ με το νεκρό βρέφος – Τι δείχνουν τα στοιχεία της ιατροδικαστικής


Το άψυχο κορμάκι του ήταν μέσα σε μία σακούλα και έφερε τραύμα στο κεφάλι. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν το τραύμα προήλθε από ανθρώπινο χέρι ή εάν επήλθε μετά την εναπόθεσή βρέφους στα σκουπίδια και τη μεταφορά του με απορριμματοφόρο στη χωματερή, όπως υποστηρίζει ο 24χρονος πατέρας που έχει καταγραφεί σε κάμερες να πετά το μωράκι στα σκουπίδια.

Ο ίδιος και η σύντροφός του αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού. Σήμερα ο 24χρονος θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή, ενώ η μητέρα του βρέφους οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, μόλις πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη.

Αντιφάσεις

Το ζευγάρι έχει πέσει σε αντιφάσεις προανακριτικά, λέγοντας πως δεν γνώριζε για την εγκυμοσύνη και πως το νεογνό γεννήθηκε νεκρό. Ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε σε πρώτο στάδιο ότι πιθανόν το νεογνό γεννήθηκε ζωντανό, ενώ εκκρεμούν οι ιστολογικές εξετάσεις για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το περιστατικό, καθώς θα αποδείξουν τον ακριβή μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης.

Η γυναίκα, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως έχασε το παιδί πριν 5 μήνες ύστερα από αποβολή σε χωράφια που δούλευε τότε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με την γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο που κάνουν λόγο για τελειόμηνη κύηση.

Από την πλευρά του, ο πατέρας υποστηρίζει ότι δεν ήξερε πως η σακούλα που πέταξε στα σκουπίδια είχε μέσα το βρέφος.

«Είναι βέβαιο ότι θα βρούμε αιτία θανάτου»

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν το έμβρυο γεννήθηκε ζωντανό ή αν κατέληξε πριν ακόμα γεννηθεί. Σε αυτό το ερώτημα είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει, με ασφάλεια ο ιατροδικαστής. Ήδη ο συνάδελφος που έχει επιληφθεί του γεγονότος, έχει μια ασφαλή πρώτη εκτίμηση την οποία θέλει να επιβεβαιώσει», αναφέρει για το συμβάν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Ο ιατροδικαστής όταν εξετάζει ένα έμβρυο μπορεί να βρει την ηλικία του, που είναι καθοριστικό σε μια υπόθεση στην οποία δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη ή παρακολούθηση της κυοφορούσας. Το δεύτερο είναι να δώσει την αιτία θανάτου και να δώσει με ευκρίνεια το αν αυτό ήταν εν ζωή ή όχι».



Πηγή