Βραυρώνα: Ζωντανό εκτιμάται ότι γεννήθηκε το νεογνό που πέταξαν οι γονείς του στα σκουπίδια


Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για το μωρό που πέταξαν οι Νεπαλέζοι γονείς του στα σκουπίδια αμέσως μετά την γέννησή του.

Παρόλο που δεν έχει ολοκληρωθεί η ιατροδικαστική εξέταση καθώς πρέπει να γίνουν κάποιες εξετάσεις στο νεκρό βρέφος, ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αποκάλυψε χθες στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλης Λαμπρόπουλος, φαίνεται πως το βρέφος ήταν ζωντανό τυην βρα που γεννήθηκε.

Αυτό μένει να οριστικοποιηθεί με τις εξετάσεις που αναμένονται να γίνουν στην σορό του, αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες πέθανε το μωρό.

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί η μητέρα του μωρού η οποία μέχρι στιγμής ισχυρίζεται ότι το σώμα της απέβαλε το μωρό, καθώς ήταν ιδιαίτερα καταπονημένο λόγω των εργασιών που έκανε σε χωράφια, και δεν γνώριζε ότι θα γεννούσε.

Ισχυρίζεται επίσης ότι γέννησε το μωρό νεκρό. Και ο πατέρας ισχυρίζεται πως δεν γνώριζε το περιεχόμενο της σακούλας που του έδωσε η γυναίκα του, η οποία του είπε ότι περιέχει πετσέτες και ότι είχε απομείνει από το βρέφος, αλλά όχι το ίδιο το βρέφος.

«Είναι βέβαιο ότι θα βρούμε αιτία θανάτου»

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν το έμβρυο γεννήθηκε ζωντανό ή αν κατέληξε πριν ακόμα γεννηθεί. Σε αυτό το ερώτημα είναι βέβαιο ότι θα απαντήσει, με ασφάλεια ο ιατροδικαστής. Ήδη ο συνάδελφος που έχει επιληφθεί του γεγονότος, έχει μια ασφαλή πρώτη εκτίμηση την οποία θέλει να επιβεβαιώσει», αναφέρει για το συμβάν ο πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.

«Ο ιατροδικαστής όταν εξετάζει ένα έμβρυο μπορεί να βρει την ηλικία του, που είναι καθοριστικό σε μια υπόθεση στην οποία δεν έχουμε ιατρική περίθαλψη ή παρακολούθηση της κυοφορούσας. Το δεύτερο είναι να δώσει την αιτία θανάτου και να δώσει με ευκρίνεια το αν αυτό ήταν εν ζωή η όχι. (…) Αν οι κακώσεις κατά τη μεταφορά του εμβρύου αποδειχτεί ότι ήταν προθανάτιες, εκεί μιλάμε για μια περίπτωση ότι το έμβρυο όχι απλά ήταν ζωντανό για κάποια δευτερόλεπτα, αλλά ήταν ζωντανό ακόμα και κατά τη μεταφορά του. Είναι βέβαιο ότι θα βρούμε αιτία θανάτου», συμπληρώνει.



Πηγή