Βρετανός συνταγματάρχης: “Το ΝΑΤΟ θα στείλει Στρατεύματα στην Ουκρανία αν η χώρα καταρρεύσει – Εντός του 2024 η κρίσιμη απόφαση”
Η κρίσιμη απόφαση για την Ουκρανία θα παρθεί μέσα στο 2024 τόνισε Βρετανός Συνταγματάρχης ο οποίος θεωρεί ότι εάν οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις επιτύχουν σοβαρή πρόοδο και η Ουκρανία καταρρεύσει, η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα αναγκαστεί να στείλει στρατεύματα.
Αυτό σημαίνει πόλεμος Ρωσίας-ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια.
Oι Βρετανοί φαίνεται να ευθυγραμμίζονται με τους Γερμανούς. Υπενθυμίζουμε ότι Γερμανοί αναλυτές, ο Υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς αποκάλυψαν στη Bundestag πως η Ευρώπη πρέπει να επανεξοπλιστεί άμεσα σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς πλησιάζει πόλεμος με τη Ρωσία.
Και αυτό γιατί μετά την Ουκρανία, η Πολωνία, οι Βαλτικές χώρες και πλέον και η Φινλανδία αποτελούν τα επόμενα πεδία στρατιωτικών αντιπαραθέσεων NATO-Ρωσίας.
Διαβάστε επίσης: Πολεμικό συμβούλιο στη Γερμανία: Κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ετοιμασία της Ευρώπης για πόλεμο με Ρωσία – Δηλώσεις Σολτς και Πιστόριους (vid)
“Το ΝΑΤΟ θα στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία”
Ο Hamish de Bretton-Gordon, ένας απόστρατος συνταγματάρχης του βρετανικού στρατού, βλέπει αυτό το σενάριο ως πάρα πολύ πιθανό και θα εξαρτηθεί από τι απόφαση θα ληφθεί σε σχέση με την πορεία της σύγκρουσης.
Αυτή την άποψη την εξέφρασε ο Βρετανός ειδικός στα χημικά όπλα και πρώην διοικητής του βρετανικού συντάγματος όπλων ABC σε συνέντευξή του στο Talk TV.
“Η Δύση έχει ήδη κάνει τα πάντα για τα στρατεύματα του Κιέβου, από την παροχή βοήθειας έως την ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι την προμήθεια εξοπλισμών – επομένως το τελευταίο βήμα που απομένει είναι να στείλει τα δικά της στρατεύματα.
Μέχρι στιγμής αυτό έχει αποφευχθεί, αλλά εάν η Ρωσία σημειώσει σοβαρή πρόοδο στον πόλεμο της Ουκρανίας, δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι τα μέλη του ΝΑΤΟ -κυρίως οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία- καθώς και άλλοι δυτικοί σύμμαχοι όπως η Αυστραλία θα πρέπει να επανεξετάσουν την θέση τους” ανέφερε.
Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε ρητά εάν η συλλογική Δύση θα έστελνε τα δικά της στρατεύματα για να συμμετάσχουν στις μάχες στο πλευρό του Κιέβου το 2024, ο de Bretton-Gordon απάντησε:
«Δεν είναι πέρα από τη σφαίρα της πιθανότητας ότι εάν σημειωθεί σοβαρή πρόοδος στο μέτωπο από την Ρωσία, το ΝΑΤΟ και οι δυτικοί σύμμαχοι όπως η Αυστραλία θα πρέπει να επανεξετάσουν την στάση τους».
Ο συνταγματάρχης αναφέρει πως η όποια κίνηση εξαρτάται από την εκτίμηση των χωρών του ΝΑΤΟ για το μέγεθος της απειλής για αυτές από την Ρωσία μετά τη νίκη της στην Ουκρανία:
«Αυτό θα μπορούσε πραγματικά να σημαίνει την πιθανότητα οι βρετανικές και άλλες δυνάμεις να πολεμήσουν στην Ουκρανία».
Η Δύση μπορεί να αποφύγει αυτή την αναγκαιότητα επεκτείνοντας την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού, ιδίως πυρομαχικών, τόνισε!
Ωστόσο αν αυτά τελειώσουν, οι δυτικοί θα πρέπει να πάρουν απόφαση: Ειρήνη με την Ρωσία ή επίσημη ανάμειξη του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και γενικά στην ανατολική Ευρώπη;
Καθόλου τυχαία η κίνηση των Βρετανών και το μπλόκο των Τούρκων
Υπό το πρίσμα αυτό, δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαία η πρόσφατη απόπειρα της Βρετανίας να στείλει δύο ναρκαλιευτικά στην Μαύρη Θάλασσα προς ενίσχυση της Ουκρανίας,.
Πρόκειται για τα ναρκοθηρευτικά HMS Grimsby και HMS Shoreham κλάσης Sandown, τα οποία μετονομάστηκαν σε Chernihiv και Cherkasy (από τις ομώνυμες περιφέρειες της Ουκρανίας).
Η βρετανική κίνηση είχε ως αποτέλεσμα η Toυρκία να κλείσει τα Στενά απαγορεύοντας την είσοδο στη Μαύρη Θάλασσα δύο ναρκαλιευτικών που δώρισε η Βρετανία στο Ουκρανικό Ναυτικό. Η Άγκυρα έκανε χρήση του δικαιώματος της όπως αυτό απορρέει από τη Συνθήκη του Μοντρέ.
Η δημιουργία ενός “ναυτικού συνασπισμού” που ανακοίνωσε πρόσφατα η Βρετανία στοχεύει στο να προετοιμάσει το έδαφος για την αποστολή ΝΑΤΟϊκού Στολίσκου στη Μαύρη Θάλασσα. Η αποστολή του θα συμπέσει με την ταυτόχρονα αύξηση της ΝΑΤΟϊκής ναυτικής παρουσίας στη Βαλτική.
Σήμερα ο Βρετανός Συνταγματάρχης μας επιβεβαίωσε….
Διαβάστε επίσης: Η Τουρκία πυρπόλησε το σχέδιο του ΝΑΤΟ: Έκλεισε τα Στενά σε δύο βρετανικά πολεμικά πλοία – Μπλόκαρε την είσοδο τους στη Μαύρη Θάλασσα