ΥΠΕΞ: Δεν επιτρέπουμε στην Τουρκία να επαναφέρει τις παράνομες αξιώσεις της

Στην ένταση με την οποία την περασμένη Τετάρτη η Τουρκία προκάλεσε, πραγματοποιώντας 168 παραβιάσεις του εναέριου χώρου και 42 υπερπτήσεις, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, κατά την ενημέρωση των διπλωματικών συντακτών. Αναφερόμενος στην κινητοποίηση της Αθήνας έναντι των τουρκικών προκλήσεων, υπογράμμισε ότι δεν θα δοθεί η δυνατότητα στην Άγκυρα να επαναφέρει τις παράνομες αξιώσεις της.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Παπαϊωάννου, «ο στόχος μας τόσο προς την τουρκική πλευρά, όσο και προς τους εταίρους μας ήτανε ακριβώς να πέσουν οι τόνοι, να πέσει η ένταση και αυτό ήταν και το μήνυμα το οποίο μεταφέραμε όπως είπα και πριν, και στους εταίρους και στους συμμάχους μας, ακριβώς ότι ανεξαρτήτως εποχής αυτό το πράμα είναι καταδικαστέο και απαράδεκτο. Αυτό είναι το ένα.

»Αλλά, από εκεί και πέρα δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή που η προσοχή όλου του Δυτικού κόσμου είναι στραμμένη προς την κρίση στην Ουκρανία, να βρίσκεται, να υπάρχει μία δυνατότητα ή ευκαιρία από την Τουρκική πλευρά για να επαναφέρει τις παράνομες αξιώσεις της. Αυτό ήταν ένα μήνυμα το οποίο το περάσαμε και το περνάμε θα έλεγα ξεκάθαρα. Χωρίς πολλές τυμπανοκρουσίες.»


Πηγή