Υπόθεση παρακολουθήσεων: Καταθέτουν σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή δύο πρώην διοικητές της ΕΥΠ

Με τις καταθέσεις των πρώην διοικητών της ΕΥΠ, Θεόδωρου Δαραβίλλα (2012-2015) και Ιωάννη Ρουμπάτη (2015-2019), ανοίγει σήμερα ο κατάλογος εξέτασης μαρτύρων στην Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση της «υπόθεσης παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών του προέδρου του ΠΑΣΟΚΚΙΝΑΛ και ευρωβουλευτή κ. Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ή και από άλλα φυσικά ή νομικά πρόσωπα, την επιβεβαιωμένη απόπειρα παγίδευσης του κινητού του με το κακόβουλο λογισμικό Predator, την παράνομη χρήση αυτού στην επικράτεια και την έρευνα για την ύπαρξη ευθυνών του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και κάθε άλλου εμπλεκόμενου φυσικού ή νομικού προσώπου».

Ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ρουμπάτης κατά την ακρόαση του από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας είχε αναφέρει, σύμφωνα με πληροφορίες ότι επί δικής του θητείας ουδέποτε έγινε παρακολούθηση πολιτικών προσώπων, μεταξύ αυτών του τότε αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη ή μελών της οικογένειάς του.

Ωστόσο, οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως παραδέχθηκε ότι η ΕΥΠ «άκουγε» μέσω επισυνδέσεων τον Στέργιο Πιτσιόρλα, τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ και τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, Σπύρο Σαγιά.


Πηγή